Logo Institut del Teatre

«Bruels» de La Llarga guanya el Premi Adrià Gual 2018

Comparteix

31.10.2018

Bruels, de la companyia La Llarga. Premi Adrià Gual 2018

La companyia La Llarga, formada pels graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Oriol Morales, Francesc Cuéllar, Joan Marmaneu i Ona Grau, ha guanyat el Premi Adrià Gual 2018 amb el projecte «Bruels».

El Bruel és el cant del bitó, un bram desesperat. Partint d’una llegenda de l’Empordà i amb dramatúrgia i direcció d’Oriol Morales, l'espectacle parlarà dels bruels que no ens deixen dormir a les nits, les paraules que es callen, les històries a mitges.

Aquesta companyia de creació teatral empordanesa, neix el 2014 a Mallorca i el 2016 es trasllada a Catalunya, moment en què la companyia creix incorporant nous professionals de diferents àmbits de les arts escèniques.

En els seus muntatges, la companyia treballa amb diferents llenguatges escènics com el bufó, el ràdio-teatre o el simple fet d’explicar històries. El seu primer espectacle va ser «Dalí ha mort» i posteriorment van crear l’espectacle de ràdio-teatre «Llançament».

El Premi Adrià Gual

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres.  


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x