Logo Institut del Teatre

Tot a punt pel III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre

Comparteix

9.11.2017

III Fòrum Arts Escèniques Aplicades

El 17 i 18 de novembre l’Institut del Teatre acull el III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades. Organitzat per l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades (OAEA) de l’Institut del Teatre, el Fòrum centra aquesta tercera edició en l’educació, entenent-la no exclusivament com una activitat a l’aula sinó com un procés molt més ampli, que té lloc al llarg de la vida i en entorns molt diversos. 

Convençuts que l’art és essencial i indispensable per a la formació integral de la persona, el III Fòrum centra la seva mirada en la funció i capacitat de les arts escèniques en l’educació. Partint d’un concepte d’educació més ampli del que té lloc en el sistema reglat, el Fòrum planteja les arts escèniques com una eina per al foment de la creativitat, l’apoderament, la transformació social i la generació de talent. En el marc d’aquestes jornades també s’abordarà l’avaluació dels projectes escènics aplicats. Des la perspectiva que, com a mínim, avaluar és participar, explicar i millorar. 

El Fòrum s’obrirà amb la ponència de Maria Acaso, sòcia fundadora de Pedagogías Invisibles, un col·lectiu d’educació disruptiva que desenvolupa projectes on es fusiona el  fet pedagògic amb l’artístic. Fent un contrapunt a aquesta ponència més global, hi trobarem Jordi Forcadas, director artístic del Forn de teatre Pa’tothom que  parlarà de la seva llarga experiència en l’educació amb joves. 

Per tal d’incidir en l’aprenentatge des de la pràctica, el III Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades comptarà amb quatre tallers dirigits per Didier Ruiz, Wilfried Van Poppel, Santi Serratosa i Andreu Martínez. Xavier Úcar, Catedràtic de Pedagogia Social de la UAB, serà l’expert que incidirà en l’avaluació dels projectes. 

També hi participaran l’actriu, dramaturga i directora d’escena Àngels Aymar o l’escriptor Màrius Serra, entre altres.

Podeu consultar el programa i tota la informació al web del Fòrum: http://forum.institutdelteatre.cat/


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x