Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Portes obertes al Gabinet Salvador

Comparteix

Del 16 d'octubre de 2021 al 17 d'octubre de 2021


Amb els graduats de l'Institut del Teatre Sílvia Navarro, Tània Gumbau, José Pedro García Balada i Marçal Bayona.

La col·lecció Salvador és el nucli principal del Gabinet Salvador que es conserva a l'edifici de l'Institut Botànic de Barcelona, a Montjuïc. Va ser comprat per l'Ajuntament de Barcelona i ingressat a l'Institut Botànic de Barcelona l'any 1945, i una altra part l'any 2013. El contingut del gabinet ha arribat molt complet fins als nostres dies, gràcies a l'esforç de generacions de la família Salvador, de generacions de botànics de l'Institut Botànic de Barcelona i d'autoritats de l'Ajuntament de Barcelona de diferents èpoques. Tots ells han permès que avui es conservi aquest Gabinet de Curiositats únic.

Els Salvador van ser una nissaga d'apotecaris i naturalistes barcelonins que, de començaments del s. XVII a mitjan s. XIX, van aplegar una biblioteca i unes col·leccions científiques molt importants. Com a mínim des de mitjan s. XVIII, van obrir aquest patrimoni als estudiosos. Aquest va ser el primer "museu" obert al públic a Barcelona. Actualment es conserven en bon estat els mobles antics de fusta amb policromies, un fons de llibres i documents i una col·lecció de ciències naturals.

El desembre de 2014 la Col·lecció Salvador, custodiada a l'Institut Botànic de Barcelona, centre mixt del CSIC i l'Ajuntament de Barcelona, va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Sense inscripció prèvia.

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç.

 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat


Horari
Dissabte i diumenge a les 10:30 h


Ubicació

Gabinet Salvador (Jardí Botànic)


Adreça
Carrer Doctor Font I Quer, 2
08038 Barcelona


Continguts relacionats

  • Portes obertes al Gabinet Salvador

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x