Logo Institut del Teatre

Fondevila, Jordi

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, Escenificació i Coreografia (DEC)

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2013

Formació acadèmica relacionada amb les Arts Escèniques:

— Diplomatura en Interpretació a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida (1994).
— Títol Superior en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona (2000).

Experiència professional:

Actor, director d’escena, dramaturg, ajudant de direcció, escenògraf, il·luminador, tècnic, maquinista, productor, regidor i gestor cultural i artístic.

Des del 1989, ha estat membre fundador de vàries companyies (sobre les que destaca Atolladero, 2000-2008), en les que ha escrit i dirigit set espectacles propis i ha format part de l’equip creatiu d’altres quatre. Per altra banda, ha realitzat al voltant de quaranta encàrrecs de direcció, adaptació, escriptura, reposició, dramatúrgia, dramaturgista i acompanyament per part de vàries companyies independents d’arts escèniques i d’institucions públiques.

Des de 2005 també ha compaginat tasques com a gestor cultural i artístic destacant la direcció artística del Festival NEO (Noves Escenes Obertes) (2006 i 2012), la redacció del document base per a elaborar el "Pla estratègic d’acció integral pel desenvolupament del sector d’Art Escènic Multidisciplinari No Convencional de Catalunya" per encàrrec de la Generalitat de Catalunya (EADC) (2008), l’elaboració del "Projecte Marc Directrius Principals Sobre Estratègia Cultural a Barcelona relacionada amb les Arts Escèniques (Teatre, Dansa i Circ)" per encàrrec de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (2017) i l'elaboració de l'"Estudi específic sobre l’àmbit sectorial de l’Autoria Escènica Interdisciplinària No-Convencional (o Escenes Híbrides) a Catalunya" dins de l’Estudi Marc Sectorial de les Arts Escèniques de Catalunya per encàrrec de l’Àrea de les Arts Escèniques de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (2019), l’assessoria de programació al Festival TNT de Terrassa del 2008 al 2011 i l’assessoria de programació del cicle de creació escènica contemporània Noves Escenes a La Pedrera organitzat per la Fundació Catalunya-La Pedrera (2012-2019).

L’any 2013 s’incorpora a l’Institut del Teatre de Barcelona com a docent impartint des d’aleshores vàries assignatures en diferents especialitats de l’ESAD.

A l’Institut del Teatre, apart de la seva tasca com a docent, ha format part de l'equip de comissariat de la Quadriennal d'Escenografia de Praga 2015, ha estat tutor del Pràcticum del Màster en Estudis Teatrals (MUET), ha format part de l'equip d'organització de les Jornades Scanner 2010 i 2018, de l'equip organitzador del Simposi Internacional Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional) de la revista «Estudis Escènics» i ha estat responsable de l'Àrea d'Articulació de Projectes i d'IT Impulsa (programa d'impuls a nou talent de l'Institut del Teatre).

Actualment:
— Dins de l'Institut del Teatre, a banda de seguir les seves tasques com a docent en vàries assignatures de l'ESAD, és el Director de Serveis Culturals.
— Fora de l'IT realitza acompanyaments artístics de processos de creació professionals a diferents companyies com per exemple Animal Religion (2018-20) o Kamchàtka (2020) i des de 2017 és membre de l’equip del Festival Grec de Barcelona en tant que consultor de la Direcció. 

+ info: https://es.linkedin.com/in/jordifondevila 


Dades de contacte

email

fondevilafj@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Jordi Fontdevila

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x