Logo Institut del Teatre

Cuesta, Juanjo

Comparteix

Departament: Moviment

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2001

Formació acadèmica:

Doctorat d’Arts escèniques (UAB-Institut del Teatre), tesi doctoral: “Joc i teatre. Una proposta de (re)gamificació escènica. Investigació teòrico-pràctica sobre els indicadors de ludisme en els processos de creació dramàtica”.

Llicenciat en Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona, on és professor des de 2001. Completa la seva formació a Londres amb el mestre Philippe Gaulier en interpretació i amb la Corinne Soum i l’Steven Wasson, en tècnica Decroux. Igualment realitza formació en tècniques de circ a París, a l’escola dels Fratellini.

La formació permanent la realitza a espais com  la Sala Beckett de Barcelona on estudia diferents cursos de dramatúrgia i escriptura teatral:  amb Andrés Lima, Davide Carnevali, Enzo Corman, Albert Lladó i Marc Angelet. I també cursos d’especialització en  tècnica Lecoq amb la Mar Navarro o Pablo Ibarlucea o d’Expressió Corporal amb Marta Schinka a Madrid.

Experiència professional:
Com a actor ha treballat amb Joglars-Boadella, en la pel·lícula Buenaventura Durruti, anarquista (1999) de Jean Louis Comolli, així com amb la companyia Theatre Sans Frontières, al Regne Unit a History of tow cities de Dickens. També amb la seva pròpia companyia, Líquido Teatro, realitza diversos espectacles de creació col·lectiva: Trazón, Rurícola Migratio, Club 22,  Viejas-viejas, El sueño de una noche de verano, que han participant en diversos Festivals i Fires: Rabat, Casablanca (Marroc), Tàrrega, Reus, Festival de Perigueux, Cité Universitaire-París (França) o Festival de Sueca a València.

En els últims anys ha dirigit en coproducció Líquido Teatro i Dúo Fàcil, dos espectacles: Y me morí i Bollywood, Bombay, Barcelona (dramatúrgia de Marc Rosich), estrenats a La Seca Espai Brossa, de Barcelona i al mateix temps La Casa de Bernada Alba i Antígona estrenats al Teatre Principal de Burgos.

També són de la seva direcció: Chita dins de la programació de Mini-Teatres de Barcelona, o Hamlet Plays, al Teatre de la Vilella, també a Barcelona, o d’altra banda, amb la companyia Cal i Canto, l'espectacle Aventis, Festival de Málaga i Exodus al Festival Lekeitio.

Recerca:
Com a investigador, i dirigit per la professora Mercè Saumell, defensa la seva tesi doctoral Juego y teatro. Una propuesta de (Re)Gamificación Escénica, al febrer de 2016 en el marc del Doctorat d'Arts Escèniques de la Universitat Autònoma de Barcelona i Institut del Teatre obtenint la qualificació de Cum Laude. A més ha participat en diverses conferències internacionals de recerca dramàtica: IFTR Barcelona 2013, en PLATFORM Hèlsinki 2014 i en CARPA 4 Hèlsinki 2015.


Dades de contacte

email

cuestadj@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Juanjo Cuesta

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x