Logo Institut del Teatre

Cañamero, Alfred

Comparteix

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2021

Formació acadèmica:

  • Titulació Superior de Composició i Instrumentació
  • Titulació Superior de Direcció d’Orquestra
  • Titulació de Professor d’Harmonia, Contrapunt i Fuga
  • Titulació de Professor de Llenguatge Musical
  • Estudis de pedagogía, cant, piano, violí, orgue i direcció coral

 

Experiència professional:

  • En el món de la direcció coral, destaquem la titularitat de la Coral Càrmina, la Sociedad Musical de Sevilla, l’Orfeó de Sants, la Coral Mixta d’Igualada i el Cor l’Aixa.
  • En el món de la pedagogia, ha impartit cursos de direcció coral per tot l’Estat Espanyol, i també ha estat professor a l’Escola de Música La Guineu, l’Escola de Música Can Roig i Torres i l’Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada, entre d’altres.

 

Projectes / col·laboracions:

Sovint ha estat convidat per orquestres, grups de cambra i cors de tot l’estat espanyol, com per exemple l’Orquestra Simfònica de Vallès, la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Cobla La Principal del Llobregat (de la que ha estat titular en dues èpoques), la Banda Municipal de Barcelona, la Coral Polifònica de Puig-reig, l’Orquestra de Cambra de Granollers,  l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas, l’Orquestra Arcambra, La Orquesta Barroca del Conservatorio de Granada, Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb escenaris tan importants com l’Auditori de Barcelona, Festival de Peralada, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, la Catedral de Barcelona, el Teatro de La Maestranza de Sevilla, etc…

Ha realitzat enregistraments amb Catalunya Música, Radio Nacional de España Radio 2, TV2, TV3, BTV i la Televisió Alemana, així com per diferents discogràfiques, de les que cal destacar l’opera Tosca de G.Puccini, L’alta naixença del Rei en Jaume de R. Gerhard, Jesu meine Freude de J. S. Bach i O sing unto the Lord de H. Purcell. Ha enregistrat un disc de sardanes clàssiques per a Cobla, amb la Principal del Llobregat, i també un altre de música del segle XX per a Cobla, amb obres de Guinovart, Oltra i Montsalvatge.

Premis i reconeixements:

1r Premi d’Honor de Direcció d’Orquestra, del Conservatori Superior Municipal de Barcelona.


Dades de contacte

email

canameroca@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Alfred Cañamero

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x