Logo Institut del Teatre

Rubirola, Anna

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, escenificació i coreografia

Formació acadèmica:

Titulada en l'especialitat de dansa contemporània (1999), Institut del teatre de Barcelona

Experiència professional:

Coreògrafa, intèrpret i docent resident a Barcelona. S’interessa per les pràctiques de creació col·lectives en què el cos actua com a motor i detonant de la creació, i en com aquest cos entra en diàleg amb altres elements.

Actualment forma part del col·lectiu Big Bouncers juntament amb Cecilia Colacrai i Mireia de Querol. Big Bouncers ha rebut l’aplaudiment a la creació Emergent dels Premis Sebastià Gasch 2015, i una nominació a millor espectacle de dansa als Premis de la Crítica 2018. El Mercat de les Flors va realitzar una constel·lació del col·lectiu, on hi han presentat diferents peces (temporada 2019).

Forma part també del Group LaBolsa que ha creat les peces La Mesura del desordre, en col·laboració amb Thomas Hauert, i Retrats Errants.

Ha dirigit la peça de dansa Poruszony Las per a la Pryzmat Company de Olsztyn, Polònia.

Anteriorment ha col·laborat com a coreògrafa amb artistes com Pere Faura, Joao Lima, Maria Montseny, Mira Calix i Alexander’s Annex, Oriol Roca, i Vrak’ Trio, entre altres.

Com a intèrpret a treballat amb Àlex Rigola, Erre que Erre, Sol Picó, Iliacan, Búbulus, Array, F.& C. Ben Aïm, Julyen Hamilton i John Jasperse.

Des del 2015 gestiona l’espai de creació La Visiva en col·laboració amb altres artistes.

Ha estat implicada en altres projectes de gestió com G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics) juntament amb Pere Faura i Claudia Solwat, i actualment porta el comissariat del cicle Danses Volubles de la Fundació Brossa.

En els darrers anys ha col·laborat amb directors de teatre com Pau Carrió i Àlex Rigola, i directors de cinema com Mikel Gurrea.

Imparteix cursos de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 2000 a diferents centres internacionals.

Des del 2016 és professora habitual del CSD (Conservatori Superior de Dansa) de l’Institut del Teatre.


Dades de contacte

email

rubirolala@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Rubirola-anna.jpg

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x