Logo Institut del Teatre

Prat i Coll, Jordi

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, escenificació i coreografia

Formació acadèmica:

Llicenciat en Comunicació audiovisual per la UPF (1998) i en Direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (Premi extraordinari, 2002).

Experiència professional:

Director, dramaturg i traductor, combina la dedicació creativa al teatre amb la pedagogia.

Com a director, entre d’altres, ha dirigit a:

  • Teatre Nacional de Catalunya: La Rambla de les Floristes de Josep M. de Sagarra (Premi Millor Espectacle, Teatre Barcelona), Els Jocs Florals de Canprosa de Santiago Rusiñol (Premi Ciutat de Barcelona de Teatre, Premi MAX millor adaptació, Premi de La Crítica millor direcció), La fortuna de Sílvia  de Josep M. de Sagarra, Liceistes i cruzados de Serafí Pitarra, Après moi le déluge de Lluïsa Cuillé i La Mancha d’Albert Lladó.
  • Teatre Lliure: Fàtima, Eva Perón de Copi, Una Còpia de Caryl Churchill (Premi Butaca a millor espectacle de petit format), Songs of wars I have seen de Heiner Goebbles.
  • Sala Beckett: Lluny de Caryl Churchill, Obra vista, Vespres de la Beata Verge d’Antonio Tarantino i Blau de Ferran Joanmiquel.
  • Sala Atrium: M’hauríeu de pagar (Premi de la Crítca a Millor espectacle de petit format i a Millor text, entre d’altres), Guillermotta (Premi millor musical de petit format Teatre Barcelona), Hamlet-Laforgue de Jules Laforgue, Quartett de Heiner Müller, A porta tancada (Huis-Clos) de Jean-Paul Sartre i De quan somiava.
  • La Villarroel: Els tres aniversaris de Rebekka Kricheldorf.
  • Festival Temporada Alta: Requiem for Evita (Premi Teatre Barcelona millor musical), Pensaments escrits al caure de les fulles d’Ayub Kan-Din, Vides Privades de Noël Coward, Lola la comedianta de F.G. Lorca, La Festa i Llibràlegs de varis dramaturgs d’autoria catalana.
  • Altres espectacles que ha dirigit són El público, de F.G. Lorca, Melodama, Mon Brel, L’armari en el mar de Joan Brossa i J.M. Mestres Quadreny o 50 sonets.
  • Ha dirigit i escrit el guió de la Gala dels Premis Gaudí 2020 retransmesa per a TV3.
  • També ha dirigit l’escenificació de concerts musicals per a Xavier Sabata, Andrea Motis i Juan Chamorro, Toni Xuclà, Jordi Vidal, Lídia Pujol o la BCN216.

 

Com a dramaturg, ha escrit textos com ara Carrer Hospital amb Sant Jeroni (PREMI RECULL 2000, Edicions 62 i editada a Itàlia sota el nom Dietro l’angolo), Obra vista (Edicions En cartell), M’he llegit, La Festa, De quan somiava, Requiem for Evita, Com arribar a casa, M’hauríeu de pagar (traduïda al castèlla, alemany, italià, francès, anglès i portuguès) o Fàtima. Arola acaba de publicar enguany el seu teatre reunit. També ha traduït diversos autors com ara Caryl Churchill, debbie tucker green, Copi o Sarah Kane. Amb publicacions d’algunes d’aquestes traduccions.

Com a pedagog, ha impartit diversos seminaris de poesia per a actors i cursos intensius d’especialització en direcció escènica i interpretació.

Actualment dona classes de direcció a l’Institut del Teatre i de dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett.


Dades de contacte

email

pratcj@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Jordi Prat i Coll

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x