Logo Institut del Teatre

Erra, Xavier

Comparteix

Departament: Disseny Escènic

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2016

Formació acadèmica:

Llicenciat a la Universitat de Belles Arts de Barcelona (UB) (1988 – 1992)

Experiència professional:

Des de la dècada dels 90 comença a navegar entre les aigües de l’Art i el Teatre. Dissenya i construeix escenografies, conjuntament amb Xavier Saló. Puntualment fa d’ajudant de l’escenògrafa Montse Amenós i col·labora com atretzista al Teatre Nacional de Catalunya.

Ja en solitari, des del 2005, dissenya escenografies per a teatre, circ, dansa, música i teatre d’objectes. Experimenta amb l’espai escènic des de l’ambigüitat poètica.

Les seves escenografies s’han estrenat en teatres com el Teatre Lliure, Teatre Nacional de Catalunya, Gran Teatre del Liceu, Mercat de les Flors, Teatro de la Abadía, Teatre Villarroel, Teatre Borràs, L’Auditori de Barcelona, CaixaForum Madrid...

Ha treballat amb directors i artistes com Tamzin Townsend, Ernesto Collado, Oriol Broggi, Pep Pla, Angel Pavlovsky,  Magda Puyo, Jordi Palet, Joan Maria Segura, Manolo Alcántara, Miquel Gallardo, Alfonso de Vilallonga...

Ocasionalment participa en la direcció artística d’espectacles de música i circ. I col·labora en projectes educatius i de docència, vinculats a l’Art i al Teatre.

Podeu consultar el seu treball a la web: www.xaviererra.com

Premis i reconeixements:

  • Premio Nacional de Circo 2021, del Ministerio de Cultura, per la trajectòria de la Cia. Manolo Alcántara (amb qui he col·laborat en tres espectacles).
  • Premi Butaca 2020, al millor espectacle de Teatre Familiar, per “Veus que no veus” de la Cia. Pepa Plana (disseny de l’escenografia)
  • Premi Zirkolika de Circ de Catalunya 2019, al millor espectacle de pallassos, per “Veus que no veus” de la Cia. Pepa Plana (disseny de l’escenografia)
  • Premi Zirkolika de Circ de Catalunya 2014, al millor espectacle de Sala, per “Rudo” de la Cia. Manolo Alcántara (disseny escenografia)
  • Premi Zirkolika de Circ de Catalunya 2013, a la millor direcció, per “Combinat de Circ 47” (direcció de l’espectacle)
  • Premio a la major escenografia, del XV Certamen Nacional de Teatro Garnacha Haro 2012, per “Diagnóstico: Hamlet” de Miquel Gallardo
  • Premi FAD Sebastià Gasch 2010, per “Plecs” (conjuntament amb Manolo Alcántara)
  • Premio del Público del Festival Belo Horizonte 2009 (Brasil), per “Don Juan. Memòria amarga de mi” de Miquel Gallardo (disseny escenografia)

Dades de contacte

email

errabx@institutdelteatre.cat

Web

www.xaviererra.com

Continguts relacionats

  • Erra, Xavier.jpg

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x