Logo Institut del Teatre

Maycas, Esmeralda

Comparteix

Departament: Moviment – Dansa clàssica

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2001

Formació acadèmica:

  • Titulada en Dansa Clàssica al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre
  • Títol superior en Pedagogia de la Dansa
  • Perfecciona els seus estudis al Centre de Danse Rosella Hightower a Cannes i amb el mestre Glegolsky a París

 

Experiència professional:

Inicia la seva carrera professional al Gran Teatre del Liceu, i posteriorment amb Galina Samsova, Nicolás Beriosoof, Ezbieta Jaron i Haydée Caycho a diferents companyies.  

Ballarina al Ballet de Cantabria, Ballet de Barcelona, al Pfalzstheater Kaiserslautern, al Staatstheater Darmstadt, Kenmerk Danse Company i d’altres, així́ com convidada a Gal.les Internacionals de Dansa. Continua la seva carrera com a free-lance amb seu a Frankfurt desenvolupant la seva trajectòria artística a través de projectes coreogràfics i d’altres vinculats a les noves tecnologies, incloent-hi, la col.laboració artística amb el compositor Italià Dario Buccino, creador del sistema HN el qual va compondre per Esmeralda Maycas “Per una donna” emmarcat dins l’esdeveniment en homenatge a Joseph Beuys, el qual va marcar el final d’un desenvolupament artístic com a ballarina i intèrpret. 

El 1993 inicia la seva experiència com a mestra a la Companyia del Staatstheater Darmstadt. 

Com a docent la seva tasca engloba escoles de dansa, centres coreogràfics, classes magistrals, tallers i sessions pedagògiques en l'àmbit internacional com en el Tanz Theater Werkstaat a Frankfurt, IV Campus Internacional de Dansa Valencia, Curs Internacional de dansa Dantazagunea Edicions 2011 y 2015, International Dance Workshop Amposta, entre d'altres. 

Professora convidada en companyies de dansa en l'àmbit internacional com Theater Ulm (Alemanya), Balletto de l’Esperia, Ballet del Nuevo Mundo de Caracas, Hungarien Ballet Theater, Acosta Danza, Transit, Metros (Ramón Oller), Cia. Sol Picó, IT Dansa, Lanònima Imperial, Cia. Mar Gómez, Companyia Dantzaz, Aliens Dance Company (França), entre d’altres. Professora titular de la Cia Gelabert- Azzopardy des de la temporada 2004 fins a 2011. 

Des de l’any 2001 és professora de dansa clàssica al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona i al curs 2018-2019 s’incorpora a l'equip docent de dansa de l'Institut Escola Artística Oriol Martorell a Barcelona. Directora artística de l’ARTDance International Dance Program. Directora pedagògica al Jose Cruz Dance Art Project.

Ha donat conferències de dansa clàssica a Barcelona i col·laborat com a crítica de dansa a la revista alemanya “Ballet TanzAktuell”. Membre Jurat a diferents edicions al Premi Jujol.


Dades de contacte

email

maycaste@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Esmeralda Maycas

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x