Logo Institut del Teatre

Alvarez, Olga

Comparteix

Departament: Moviment

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2015

Formació acadèmica:

- Va fer formació a Area, espai de Dansa i Creació (Barcelona) i prenent classes a companyies i centres de creació de la ciutat: La Caldera, La Poderosa, Lanònima, Mudances, Metros, Sol Picó, Mal Pelo (1997-2002)

- Es va acabar de formar prenent classes i workshops amb creadors, pedagogs i performers internacionals molt diversos: Julyen Hamilton, Benno Voorham, Thomas Hauer, Susan Klein i altres

- Ha cursat a la UB la llicenciatura de Geografia i Història, 1er de Filosofia i una diplomatura a l’ESCRBC (Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya)

Experiència professional:

- Intèrpret de companyies com Búbulus, Artur Villalba, Las Malqueridas i Sebastià G.Ferro

- Coreògrafa de La Taimada des del 2004

- En el camp de la docència: professora en centres de formació de dansa, teatre i circ de Barcelona (El Timbal, Area, Tragant Dansa, Nunart, La Caldera, Escola de Circ Rogelio Rivel)

- Docent al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre on ha impartit “Mirades sobre la Dansa”, “Tallers de Composició”, “Metodologies i Técniques per l’Ensenyament de la Improvització i la Composició”, “Taller d’Escenificació Coreogràfica”, “Taller de Repertori” i “Classe Magistral”. Actualment hi imparteix l’assignatura de “Tècnica contemporània”.

Línies de recerca:

- Durant 15 anys ha investigat i desenvolupat formes d’ensenyar el moviment per eludir lesions recurrents. Del treball n’ha formalitzat un sistema d’aprenentatge anomenat Tècnica Presence que és la base del treball corporal en la seva companyia i en la docència corporal actoral.

Projectes / col·laboracions:

- És codirectora de La Taimada des del 2015, un projecte de nous formats escenogràfics sobre l’expressió del cos i el moviment. www.lataimada.com


Dades de contacte

email

alvarezmo@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Olga Alvarez

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x