Logo Institut del Teatre

Subirós, Carlota

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, escenificació i coreografia

Formació acadèmica:

- Títol superior en Direcció Escènica i Dramatúrgia (Premi Extraordinari de l'Institut del Teatre 1997)

- Llicenciada en Filologia Italiana (Premi d’Honor de la Universitat de Barcelona, 2001)

- Formació en dansa, música i piano, realització de cursos especialitzats a la Royal Court International Residency (Londres, 2000), al Forum Jünger Theaterangehöriger associat al Theatertreffen (Berlín, 2001), al Sportivo Teatral (Buenos Aires, 2006), i amb Anne Bogart i la SITI Company (Nova York, 2011)

Experiència professional:

- Directora teatral

Entre les seves últimes direccions destaquen “El quadern daurat”, adaptació de la novel·la de Doris Lessing, mereixedora de 6 Premis de la Crítica 2020; “La nit de la iguana” i “La rosa tatuada”, de Tennesse Williams; “Sol solet” i “Maria Rosa”, d’Àngel Guimerà; “Una lluita constant”, sobre l’activisme polítc i “Grrrls!”, a partir de manifestos feministes;  “Les tres germanes”, d’Antón P. Txékhov; “Alícia, un viatge al país de les meravelles”, a partir de l’obra de Lewis Carroll; “Rodoreda. Un retrat imaginari”, creació a partir de la vida i l’obra de Mercè Rodoreda; “Jugar amb un tigre”, de Doris Lessing; “Après moi, le déluge”, de Lluïsa Cunillé; “L’home de la flor a la boca”, de Luigi Pirandello; “King”, a partir de la novel·la de John Berger; “Otel·lo”, de William Shakespeare; “Els estiuejants”, de Maksim Gorki; “Nel mezzo del cammin di nostra vita”, homenatge a Franco di Francescantonio; “Amor Fe Esperança”, d’Ödön von Horváth.

- Traductora.

Ha traduït al català “Entendre al teatre”, de Marco de Marinis (publicacions de l’Institut del Teatre, 1998) i les obres teatrals "Bash: Latterday Plays” (Excés. Escenes dels darrers dies) de Neil LaBute; “Refuge” (Refugi) de Jessica Goldberg; “Enrico IV” (Enric IV) i “L’uomo del fiore in bocca” (L’home de la flor a la boca) de Luigi Pirandello; “A Life in the Theatre” (Una vida al teatre), “The Cryptogram” (El criptograma) i “Glengarry Glen Ross” de David Mamet; “Marie and Bruce” (Marie i Bruce) i “The Designated Mourner” (L’oficiant del dol) de Wallace Shawn; “Moonlight” (Llum de lluna) de Harold Pinter; “The Rose Tattoo” (La rosa tatuada) i “The Night of the Iguana” (La nit de la iguana) de Tennessee Williams; “The Writer” (L’autora) d’Ella Hickson, entre d’altres.

- En el camp de la docència: és professora del departament de Dramatúrgia i Escenificació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, i ha impartit classes també al Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM-Universitat de Girona i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia.

Projectes / col·laboracions:

- Entre el 2003 i el 2011 va formar part de l’Equip de Direcció Artística del Teatre Lliure

- Col·laboradora del programa literari Saló de Lectura (Canal 33) en les seves dues darreres temporades

- Entre 2013 i 2018 va formar part del Comitè de Lectura del Teatre Nacional de Catalunya

- L’any 2015 l’Auditori de Barcelona va estrenar la cantata per a nens i nenes "Al bell mig de la terra", amb text de Carlota Subirós i música de Xavier Pagès i Corella, interpretada per més de 40.000 nenes i nens de Catalunya, Espanya i Bèlgica, dins del projecte Cantània 2015. També per a públic familiar ha escrit i dirigit "La llavor del foc", un espectacle sobre mites cosmogònics coproduït per Temporada Alta 2016


Dades de contacte

email

subirosbc@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Foto Carlota Subirós copyright Paco Amate

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x