Logo Institut del Teatre

Departament: Moviment (CSD) / Dansa contemporània (CPD)

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2014

Formació acadèmica:

Titulada a l’Escola Superior de Dansa i Coreografia de l’Institut del Teatre en l’especialitat de dansa clàssica. Diplomada en Yiquan (Arts marcials i terapèutiques) per la Chen Akademie a Suïssa. Estudia el Grau en Llengua i Literatura catalana a la UOC (últim curs) i el segon i últim any de la Formació de professors en MLC (Mètode d’Alliberament de Cuirasses).

Experiència professional:

La seva carrera professional va començar amb la companyia Concert Dansa Dark, dirigida per la Guillermina Coll. Dos anys més tard, va marxar a l’estranger per començar el que serien més de dues dècades d’experiència professional amb les següents companyies: Polish Dance Theatre, Vorpommern Theatre Greifswald & Stralsund, Stadt Theatre Dortmund, Scapino Ballet Rotterdam, Cullberg Ballet, Nederlands Dans Theater I i Kidd Pivot. La Sandra ha tingut l’honor de treballar i crear amb coreògrafs com Jiri Kylian, Paul Lightfoof & Sol León, Johan Inger, Mats Ek, Sidi Larbi Cherkaoui i Crystal Pite, entre d’altres, a més de ballar peces de coreògrafs com Itzik Galili, Tero Saarinen, Birgitte Cullberg i William Forsythe entre d’altres.

Com a coreògrafa la Sandra ha co-creat amb Zoran Markovic les peces “Insight” i “Cosa Nostra” per al Dance Theatre Heidelberg i per al Tanz Luzerner Theater respectivament. Així mateix, ha creat dues peces per al col·lectiu de la gent gran: "Almost" per al Maximum Dans Course a la Haya, organitzat pel Nederlands Dans Theater i "Look at Me", creació comissionada per Luzerner Theater. La Sandra ha col.laborat com a coreògrafa amb La Fura dels Baus en la producció "Cantos de Sirena", estrenada pel Luzerner Theater i l'Òpera de Colònia.

La Sandra porta més d’una dècada dedicada a la docència de la dansa clàssica, el repertori contemporani i la improvisació. Ha impartit workshops al Maximum Dans Course, a La Haya,  al Nederlands Dans Theater Summer Intensive, al DAF Center de Roma, a Strut Dance a Austràlia, Dance Italia a Lucca, el Conservatorio Maria de Ávila de Madrid, el Tanzwerkstatt Europa a Münich i Orsolina 28, entre d’altres. Així mateix, ha col·laborat com a repetidora de peces de la Crystal Pite i en Johan Inger en companyies internacionals.

La Sandra treballa a l’Institut del Teatre de Barcelona, des del 2014, col·laborant en les diferents escoles: CPD, CSD i ITdansa.


Dades de contacte

email

marings@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Sandra Marin

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x