Logo Institut del Teatre

Departament: Pedagogia

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2015

Formació acadèmica:

Com a ballarina es forma a Barcelona i en diversos centres internacionals, i actua en projectes independents del territori. Titulada en Pedagogia de la Dansa pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona, amplia aquesta formació en jornades, congressos i cursos específics de programació competencial, innovació educativa, neurociència i teories de l’aprenentatge, acció tutorial i estudis de Filologia Catalana a la UAB, entre d’altres.

Experiència professional:

En l’àmbit de l’ensenyament de la dansa, des de 2015 és professora de dansa contemporània i d’improvisació i tutora al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, amb una àmplia experiència anterior en centres privats i escoles municipals de dansa, desenvolupant-hi tasques de docència, tutorització i cap de departament. Com a pedagoga especialista en dansa i educació, des de 2016 és professora del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut el Teatre, a l’especialitat de Pedagogia de la Dansa, on imparteix l’assignatura de La dansa en el sistema educatiu i la seva concreció en els centres. Del 2018 al 2022 ha estat membre de l’equip directiu del Conservatori Professional de Dansa, en el càrrec de Coordinació Pedagògica del grau professional de dansa. Actualment és membre de l’equip directiu del Conservatori Superior de Dansa, desenvolupant el càrrec de Cap de l’Especialitat de Pedagogia de la Dansa.

Projectes / col·laboracions:

Ha format part de l’equip del Projecte Muda’t (Arts escèniques a l’escola, en els àmbits de docència, recerca i difusió) a les etapes de primària, secundària i batxillerat i estat ponent i formadora en diverses jornades i formacions oficials per a professorat, organitzades pel Departament d’Educació. 

Correu electrònic: gumamx@institutdelteatre.cat


Càrrec

Cap d'especialitat de Pedagogia de la dansa

Dades de contacte

email

pedagogia_csdansa@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Xènia Gumà

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x