Logo Institut del Teatre

Actriu, mestra i narradora oral, finalitza els seus estudis d'Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona (2016). Paral.lelament ha rebut masterclasses i ha assistit a workshops d'interpretació, entre ells, Margolis Method amb la Kari Margolis (Nova York). S'ha format com a actriu amb professionals com Txiki Berraondo, Mercè Managuerra, Pere Saïs, Moreno Bernardi, Gemma Beltran i Ramon Vila, entre d'altres. També ha rebut classes de veu i dicció amb professionals com Montse Vellvehí, Lluïsa Sala, Gemma Reguant i Gemma Sangerman. Per una altra banda, s'ha endinsat en l'escenificació i la dramaturgia de la mà de Carlota Subirós i Victòria Spunzberg.

Com a actriu ha format part de diversos muntatges teatrals: El Pleito matrimonial del cuerpo y el alma (dir. Pau Bou, Biblioteca de Catalunya i Festival de Almagro); Flors Carnívores (AtriumLAB i gira); Hamlet (co-produïda per Sala Atrium i Projecte Ingenu, amb menció especial al Festival AlmagrOFF), Top Girls (Projecte Ingenu, Teatre Akadèmia,), Romeu i Julieta (Projecte Ingenu, La Seca- Espai Brossa) i en breu iniciarà els assajos del seu proper muntatge Yerma de Federico García Lorca (co-producció de Projecte Ingenu i Teatre Akadèmia). Actualment forma part de Projecte Ingenu, plataforma d'investigació teatral i creació d'espectacles que durant el 2016-2017 forma part de la iniciativa europea Creative Lenses i l'IETM.

En el món audiovisual ha participat com actriu en el màster de direcció d'actors de l'ESCAC. Paral.lelament ha aparegut en diverses produccions audiovisuals. Algunes d'elles són Sé quién eres (Filmax, Telecinco); El secreto de Puente Viejo (BoomerangTV, Antena3); Mitos y leyendas griegas (dir. Eulogio Romero, TVE1) i el curtmetratge Café para llevar (dir. Patricia Font), guanyador del Goya a millor curtmetratge de ficció 2015.

També és diplomada en Ciències de l'Educació (2008), especialitzant-se en la didàctica de les llengües amb el màster ELE (2011). En el camp de l'educació també ha rebut diversos cursos de reciclatge professional: Crear, contar, cantar i jugar contes (Fundació Pere Tarrés); Com podem entendre la personalitat dels infants a través de l'art? (Escola d'estiu del voluntariat); Què podem fer davant del fracàs escolar? (Escola d'estiu del voluntariat), entre d'altres. Aprofunditza en la relació entre educació i teatre realitzant el seu projecte final de màster: Dramatización y ELE. Process drama: una propuesta para trabajar en la clase de ELE i desenvolupant workshops esporàdics al centre IES Barcelona. Com a mestra, treballa dos anys a l'Escola del Mar de Barcelona, en els departaments d'educació infantil i llengua anglesa.

Des del 2007 fa de narradora oral en la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Ha estat relacionada amb els programes de dinamització de la lectura promoguts per l'Ajuntament del Prat de Llobregat, dissenyant i executant propostes educatives en diverses escoles públiques. També ha format part de la plantilla de narradors de la Casa del Llibre de Barcelona. Actualment forma part de la plantilla de narradors de Taleia Cultura i dissenya i executa activitats de promoció lectora conjuntament amb l'editorial Nòrdica i La Petita.


email

albajosemartinez@gmail.com

Web

http://www.albajose.com

Continguts relacionats

  • Alba José

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x