Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Coneix-nos

Imatge fragment: German

Què és l’OAEA?

L’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades – OAEA- neix a finals del 2013, amb la direcció de Jordi Font a l'Institut del Teatre. L'objectiu és promoure el teatre i la dansa en els àmbits de la salut, l’educació i la comunitat i vetllar per una visió inclusiva i de proximitat de les arts escèniques.
A través de l’Observatori, l’Institut del Teatre impulsa les arts escèniques com a eina de transformació i apoderament de les persones, grups i comunitats.  Entenem que les arts plantegen preguntes i dialoguen de manera privilegiada entre les capacitats creadores i la realitat social.

Els objectius de l’Observatori són:

  • Generar i compartir coneixement teòric i pràctic entorn de les arts escèniques aplicades
  • Oferir informació, assessorament i formació a alumnat i graduats i professionals interessats en les arts escèniques aplicades.
  • Promoure projectes escènics vinculats a l'acció social a partir del treball col·laboratiu i en xarxa amb institucions, entitats i persones expertes.
  • Conèixer i compartir l'estat de les arts escèniques aplicades a Catalunya.


Principals línies de treball:

  • Formació i capacitació professional: Es promouen accions formatives en arts escèniques aplicades, adreçades a alumnat, professorat i altres professionals. Es dóna suport als estudiants en pràctiques curriculars.
  • Difusió i coneixement: El web i el butlletí de l’OAEA són els canals de comunicació propis de l’IT per difondre projectes, jornades, espectacles i totes aquelles informacions relatives a les arts escèniques aplicades. El web també té la voluntat de generar un espai de trobada i de transferència de coneixement en el sector.
  • Beques d’Arts Escèniques Aplicades: La finalitat de les beques és la formació,  promoció i la inserció professional de graduats i titulats de postgrau de l'Institut del Teatre que tinguin previst desenvolupar un projecte d'arts escèniques aplicades. La convocatòria és anual i els projectes becats compten amb l'ajut econòmic més el seguiment per part de professorat de l'Institut del Teatre.
  • Foment de les arts escèniques aplicades: S' impulsen espais de reflexió com el Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades (bianual) o altres jornades, per compartir coneixement i debatre els reptes i oportunitats sobre les arts escèniques inclusives.
  • Accions de proximitat: L'Institut del Teatre s'implica en la creació de projectes relacionats amb esdeveniments socioculturals vinculats al districte de Sants-Montjuïc i treballa per enfortir la relació social amb l'entorn.
  • Cooperació amb institucions públiques i entitats socials: S'estableixen sinèrgies i es treballa en xarxa amb administracions i entitats en l'àmbit de les arts escèniques per generar projectes conjunts.


Equip de treball:

Mercè Mariné, professora de l'Escola Superior d'Art Dramàtic  marinefm@institutdelteatre.cat
Anna Roblas, professora del Conservatori Superior de Dansa roblaspa@institutdelteatre.cat

Eulàlia Conangla, tècnica de l'OAEA   Telf. 932 273 941 ext. 941 conanglame@institutdelteatre.cat

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x