Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Coneix-nos

Imatge fragment: German

Què és l’OAEA?

L’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades – OAEA- neix a finals del 2013 a l'Institut del Teatre, amb l'objectiu de promoure el teatre i la dansa en els àmbits de la salut, l’educació i la comunitat i vetllar per una visió inclusiva i de proximitat de les arts escèniques.
A través de l’Observatori, l’Institut del Teatre impulsa les arts escèniques com a eina de transformació i apoderament de les persones, grups i comunitats.  Entenem que les arts plantegen preguntes i dialoguen de manera privilegiada entre les capacitats creadores i la realitat social.

Els objectius de l’Observatori són:

 Generar i compartir coneixements teòrics i pràctics entorn de les arts escèniques aplicades

 Estudiar i difondre l'estat de les arts escèniques aplicades a Catalunya.

 Oferir informació, assessorament i formació a alumnat i graduats i professionals interessats en les arts escèniques aplicades.

 Promoure projectes escènics vinculats a l'acció social a partir del treball col·laboratiu i en xarxa amb institucions, entitats i persones expertes.

Principals línies de treball:

  Formació i capacitació professional: Es promouen accions formatives en arts escèniques aplicades, adreçades a alumnat, professorat i altres professionals. S'impulsen cicles de conferències i es dóna suport als estudiants en pràctiques curriculars.

  Difusió i coneixement: A través del butlletí i el web de l’Observatori. El web i el butlletí de l’OAEA són els canals de comunicació propis de l’IT per difondre projectes, jornades, espectacles i totes aquelles informacions relatives a les arts escèniques aplicades. El web també té la voluntat de generar un espai de trobada i de transferència de coneixement en el sector.
  Beques d’Arts Escèniques Aplicades:  La finalitat de les beques és la formació,  promoció i la inserció professional en les diverses especialitats de teatre i/o dansa com a mitjà d'intervenció social. Les beques proporcionen un ajut econòmic a projectes artístics de teatre i/o dansa i estan destinats a estudiants i graduats de l’Institut del Teatre.

  Foment de les arts escèniques aplicades: S' impulsen espais de reflexió com el Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades (bianual) o altres jornades, per compartir coneixement i debatre els reptes i oportunitats sobre les arts escèniques inclusives.

  Accions de proximitat: L'Institut del Teatre s'impilca en la creació de projectes relacionats amb esdeveniments socioculturals vinculats al districte de Sants-Montjuïc i treballa per enfortir la relació social amb l'entorn.

  Cooperació amb institucions públiques i entitats socials: S'estableixen sinèrgies i es treballa en xarxa amb administracions i entitats en làmbit de les arts escèniques per generar projectes conjunts.

Equip de treball:

Mercè Mariné, professora de l'Escola Superior d'Art Dramàtic  marinefm@institutdelteatre.cat
Josan Domínguez, tècnic de l'OAEA   Telf. 932 273 900 ext. 950 dominguezrj@institutdelteatre.cat

Eulàlia Conangla, tècnica de l'OAEA   Telf. 932 273 900 ext. 219 conanglame@institutdelteatre.cat

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x