Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Publicacions: Salut

 • Art en contextos sanitaris: Itineraris i eines per desenvolupar projectes col·laboratius. Guia elaborada per la plataforma Sinapsis (2009) i que s’adreça a professionals dels àmbits artístic i sanitari, amb l’objectiu de mostrar les possibilitats del treball conjunt. Recull exemples de Catalunya i d’altres països i ofereix orientacions pràctiques.
  http://www.trans-artlaboratori.org/descarregues/Artencontextossanitaris.pdf
 • Arts for health and wellbeing: an evaluation framework. Informe publicat per Public Health England (2016) que ofereix orientacions, exemples i referències per elaborar sistemes d’avaluació dels efectes dels projectes artístics en la salut i el benestar.
  https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/496230/PHE_Arts_and_Health_Evaluation_FINAL.pdf
 • How Creativity Works in the Brain. Informe sorgit d’una reunió d’experts celebrada als EUA l’any 2014, per tal de reflexionar al voltant de la relació entre les arts, la creativitat, la psicologia cognitiva, la neurobiologia, l’aprenentatge i els sistemes complexos. S’hi exploren especialment els processos que afavoreixen la creativitat en les persones.
  https://www.arts.gov/sites/default/files/how-creativity-works-in-the-brain-report.pdf
 • Healthy Attendance? The Impact of Cultural Engagement and Sports Participation on Health and Satisfaction with Life in Scotland. Informe encarregat pel govern escocès (2013) per analitzar la relació entre la pràctica cultural i esportiva, d’una banda, i l’estat de salut i els índexs de benestar de la població, de l’altra. La recerca es basa en la correlació de dades obtingudes en enquestes fetes a mostres àmplies de la població escocesa.
  http://www.scotland.gov.uk/Resource/0043/00430649.pdf

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x