Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Arts escèniques a les UECS

 Imatge: Anna Fàbrega

El Departament d'Ensenyament, La Fundació "La Caixa" a través del seu programa CaixaEscena i l'Institut del Teatre, desenvolupen conjuntament una proposta formativa en arts escèniques en diverses Unitats d'Escolarització Compartida (UEC) de Catalunya.
Els centres UEC garanteixen l’atenció educativa necessària a l’alumnat de secundària amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. El Departament d’Ensenyament té acords amb determinades entitats per poder oferir activitats específiques complementàries adaptades a les necessitats i interessos dels joves. Dins d'aquestes activitats i a instància del Departament d’Ensenyament, el març de 2017 es va iniciar una formació en arts escèniques coordinada entre CaixaEscena i l'Institut del Teatre i portada a terme per graduats de l'Institut del Teatre.

L’alumnat, compta amb classes presencials d'un graduat de l’Institut del Teatre, que a partir de les inquietuds dels joves, i mitjançant les eines de les arts escèniques, treballa en el desenvolupament d’una peça teatral que es mostrarà en públic a finals de curs.
Més enllà d’aquesta presentació, es valora especialment el procés d’aprenentatge. El teatre i l'expressió corporal faciliten el desenvolupament formatiu, cultural i social dels joves amb la finalitat de millorar l'autoconeixement, la cohesió del grup, el rendiment escolar, de contribuir al seu desenvolupament integral i de crear un interès per les arts escèniques i la cultura en general, més enllà del context escolar.

Més informació.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x