Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Commedia dell'Arte al Centre Penitenciari de Joves de la Roca

15.4.2022

setge2.jpg

Des de fa un temps, l'Institut del Teatre està desplegant una línia d'obertura i acostament de les arts a col·lectius en situació de vulnerabilitat.
Els objectius es plantegen en dues vessants, per una banda, fer arribar les arts, ja sigui com a públic o com a practicant directe, a col·lectius que sovint no tenen facilitat per accedir-hi i d'altra, facilitar mitjançant les arts escèniques, elements que aportin benestar a les persones participants.

Significa un coneixement, per a l'alumnat, d'altres realitats que enriqueixen la seva experiència creativa i vital.
Implica treballar per a l'equitat i per tant suposa un retorn sociald'una institució pública com és l'Institut del Teatre.

Amb aquest propòsit, El Setge de Venècia, un espectacle del gènere de “Commedia dell’arte” que desenvolupa una trama tremendament còmica visitarà el Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès i posteriorment, el Centre Residencial RESPIR, al recinte Mundet de la Diputació de Barcelona. 
La proposta és portada a terme per La Tremenda Companyia, formada per alumnes de l'especialitat d'Interpretació de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre. El professor Pepelú Guardiola, és el coordinador d'aquestes accions artístiques i d'acció comunitària. Les funcions es plantegen amb un posterior diàleg amb el públic per parlar del procés de creació i intercanviar sensacions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x