Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Ja es coneixen els 4 projectes guanyadors dels ajuts Carretera i Dansa 22

7.1.2022

carretera_dansa.jpg

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha atorgat les 4 ajudes de la quarta edició de Carretera i Dansa.  
Aquesta iniciativa pretén impulsar projectes que es desenvolupin a municipis d’arreu de Catalunya i que utilitzin la dansa com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut. 

Les propostes seleccionades dels 27 projectes rebuts són:

Flamenc per a tothom, d’Aina Núñez
L’estiu del 2017, Aina Núñez va impartir un taller intensiu de flamenc inclusiu al Besòs. Des d’aleshores el taller s’ha establert com a curs regular dels centres cívics del districte de Sant Martí, esdevenint una experiència única i transofrmadora per al col·ectiu de persones amb diversitat funcional del districte. Són totes aquestes vivències i aprenentatges els que l’Aina Núñez vol recollir en el curtmetratge documental Flamenc per a tothom.

Moving!, de Maria Ferrer
Moving! És un projecte de sensibilització i creació artística a través del moviment adreçat a jovxs nouvinguts que han arribat sols a Catalunya i per tant es troben sota la tutela de la DGAIA o que fa poc que han arribat al territori i estan vivint un procés migratori amb les seves famílies. Tots ells i elles vinculats d’alguna manera al Pla d’acollida de Poble Sec x Tothom o Coordinadora d’entitats de Poble- sec.

Dansa Hospitalària Abracadabra, de Carolina Garcés
Abracadabra dansa neix del desig d’apropar la dansa a l’àmbit hospitalari i potenciar els beneficis que aquesta disciplina pot aportar en el benestar integral dels pacients hospitalitzats. Aquest projecte es destina als infants i joves de 3 a 18 anys ingressats a l’hospital Sant Joan de Déu. 

#practicasdeloinvisible, creació express de nilak 2022, de La Súbita
D’una banda, el projecte nilak aplega diferents activitats que volen democratitzar l’accés a la cultura de les comarques que no tenen cap teatre. D’entre aquestes activitats n’és una de molt important la creació express; una creació realitzada en dues setmanes entre artistes professionals de les arts escèniques (circ, teatre i dansa) i habitants de la població i de la comarca on nilak s’instal·la.

D’altra banda, #practicasdeloinvisible és una peça de creació instantània formada per la Laura i l’Emma (LaSúbita) i altres dones -amigues, creadores, professionals, col.lectius, públics etc.-, diferents segons el context on es presenti. L'objectiu és generar trobades que permetin un espai de reflexió i diàleg entorn el cos i la invisibilitat de la dona, un espai segur i femení que fomenti la xarxa i l’intercanvi entre dones.

Pots ampliar la informació de cadascun dels projectes en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x