Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

El Grup Sant Pere Claver i l’Institut del Teatre porten a terme un taller de teatre

8.12.2020

parella_rotllana2p.jpg

El Grup Sant Pere Claver i l’Institut del Teatre estan desenvolupant un taller pilot de teatre.
La proposta té lloc a la residència Tres Pins, on dos grups d’usuaris estan participant des del passat novembre de l’oportunitat de practicar art dramàtic amb l’acompanyament d’una graduada de l’Institut del Teatre. Per a alguns d’ells significa el primer apropament a la pràctica teatral, fet que suposa un repte que els fa respecte però que alhora els engresca i estimula.

La pràctica artística i concretament la de les arts escèniques és una eina molt eficaç per afavorir la major autonomia de les persones en risc d’exclusió. Permet facilitar-los recursos expressius i de comunicació, així com enfortir el vincle amb els companys.
Els exercicis físics faciliten desinhibir-se, jugar, explorar el propi cos, el moviment o la relació amb l’espai, mentre que propostes més intimistes propicien l'apropament al món interior, a les emocions o estats d’ànim. El treball de grup enforteix la confiança i l’empatia ja que requereix de molta escolta i col·laboració.

Esperem que propostes com aquesta puguin consolidar-se i fins i tot estendre’s per a que altres col·lectius puguin gaudir de l’experiència de la pràctica artística.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x