Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Informe anual del CoNCA sobre l'estat de la cultura i de les arts 2019

16.11.2020

informe_conca.jpg

El nou Plenari del CoNCA ha presentat el novè informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts que de forma preceptiva lliura anualment al Parlament de Catalunya. En aquesta nova etapa, s’ha volgut realitzar un canvi estratègic i operatiu fonamentat en el procés de reflexió i anàlisi del mandat legislatiu i de la seva pròpia trajectòria, per tant, l’informe del 2019 correspon a un any de consolidació i canvis amb la mirada posada a cinc anys vista amb la voluntat d’assolir els objectius sorgits d’aquest procés de reflexió.

L’actual informe està dividit en tres capítols. El primer inclou set articles, cadascun d’ells signat per un periodista especialitzat en un sector cultural, on s’aporta una crònica dels diferents esdeveniments succeïts en els sectors artístics i culturals catalans durant el 2019: nominacions i premis, apertures i tancaments, polèmiques i anuncis, etc.

El segon capítol fa una revisió crítica i en profunditat de la situació de la creació i la cultura a Catalunya durant 2019. Per disposar d’una visió comparada s’han consultat vint-i-tres experts de diferent perfil i procedència que han respòs una enquesta sobre les problemàtiques i reptes que afronta el seu sector,  les accions i mesures que caldria adoptar des de l’exercici de la política cultural i des del propi sector. Aquest segon capítol acaba amb el seu compromís del CoNCA amb la cultura fent públics els seus objectius i estratègies per al període del seu mandat 2020-2024.

El darrer capítol correspon al tradicional recull de dades de l’any de referència o en tot cas les més aproximades cronològicament; que aporta una visió general de l’evolució de les principals magnituds estadístiques del sector cultural.

Pots ampliar la informació i descarregar-te l'informe en aquest enllaç

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x