Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Educar en la pràctica artística, un dret irrenunciable

13.11.2020

Guia-Arts-Noticia710-250-.jpeg

En el marc de l’Aliança 360 es va constituir un grup de treball format per diversos professionals de l’àmbit de la música i les arts escèniques, acompanyats d’experts de l’àmbit cultural, amb la finalitat de reflexionar i elaborar propostes en relació als elements clau que connecten les arts i l’educació des d’una perspectiva comunitària i d’equitat. Es partia de la premisa que les arts són i han de ser un element central de l’educació. La pràctica cultural i artística ha de formar part, de manera irrenunciable, del procés d’aprenentatge de qualsevol persona.

El resultat de les reflexions i propostes d'aquest grup de treball s’ha recollit en el document “Educar en la pràctica artística, un dret irrenunciable”. Aquesta publicació vol ser d'utilitat per a la revisió de projectes ja existents, per a la posada en marxa de noves iniciatives, per a la intervenció sobre l’esfera política i, en general, per generar noves oportunitats que garanteixin el dret de tota la població a la pràctica de les arts com a part indispensable de la seva educació.

El proper 3 de desembre mitjançant un webinar, s'explicaran les principals línies d’aquesta publicació i es debatrà sobre com passar de les experiències a la política pública, quina ha de ser les contribució de les institucions educatives i culturals, i ens preguntarem què podem aprendre de les experiències més exitoses i com poder fer-les extensives a tothom. 
En el debat hi participaran:

Enric Aragonès, coordinador pedagògic de l’EMMCA de l’Hospitalet i relator del document
Sergi Díaz, Director de Ciutat Educadora i Cultura als Barris de l’Ajuntament de Barcelona
Montserrat Ismael, responsable de projectes educatius del Mercat de les Flors
Natàlia Nadal, directora de l’escola La Farga de Salt

Amplia la informació i fes la teva inscripció en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x