Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Teatre i dansa a casa, amb amb els recursos digitals de l'Institut del Teatre

16.3.2020

fura_mae.jpg

Són moltes les iniciatives, especialment del sector cultural, que han sorgit per acostar les arts a les cases i acompanyar i fer més suportables els dies de confinament.
Des de l'Institut del Teatre us oferim també alguns recursos que poden resultar molt atractius. 
Podeu gaudir una bona estona veient diferent propostes relatives a les arts escèniques a través de l’Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques, una iniciativa del Museu de les Arts Escèniques (MAE) creada amb la finalitat de preservar i difondre els arxius de vídeo de les arts escèniques catalanes.

El dipòsit digital recull la producció audiovisual de l’Institut del Teatre i arxius de teatres i/o companyies i fons que formen part del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, com ara l’arxiu de la Fura dels Baus o entrevistes amb les ballarines del Ballet del Liceu.

Pel que fa a la producció de l’Institut del Teatre, bona part del material només es pot visionar des de les biblioteques de l’Institut del Teatre, és el cas dels espectacles realitzats pels alumnes (tallers) i les actuacions de la Jove Companyia IT Dansa, però es poden veure en accés obert diversos actes, jornades i conferències.

En el cas dels actes,són accessibles per exemple l'organitzat amb motiu de l'110è aniversari del naixement de Joan Magrinyà, el Centenari de Maria Aurèlia Capmany o el de l’Institut del Teatre, homenatges a personatges com Ovidi Montllor o Jordi Fàbrega, Guillermina Coll o Iago Pericot, actes de graduació dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa o les funcions dels finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, el lliurament del Premi Margarita Xirgu o els actes d’inauguració del curs, entre d'altres.

A la categoria de conferències i jornades, podeu veure una conferència de Pina Bausch, el Festival Internacional d’Escoles de Teatre que organitza l’Escola Superior d’Art Dramàtic cada dos anys, el Fòrum d’Arts Escèniques i Inclusió Social o el Fòrum de Pedagogia sobre les Arts i les Tècniques de l’Espectacle.

Podeu consultar l’arxiu a http://aaaec.institutdelteatre.cat/


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x