Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Cicle: Art i Cultura en l’acció socioeducativa. Les comunitats empoderades

6.2.2020

art_accio_socioeducativa.jpg

Popularment, el concepte d’art ha estat directament lligat a un univers ric i variat percebut com una cosa llunyana de la quotidianitat. Un món a part on l’accés és limitat i restringit a uns pocs escollits. Des de fa alguns anys, aquest concepte està canviant i l’art està tenint un nou rol, més centrat en el procés artístic i educatiu que en la idea d’obra acabada. Observem que la música, la dansa, el teatre, el circ, la pintura, el graffiti, etcètera permeten que diferents persones, amb capacitats diferents, puguin participar simultàniament fent coses diferents per a un resultat estètic i per a un procés col·lectiu i transformador. I és que els llenguatges artístics són adequatsper a facilitar i promoure l’apoderament perquè permeten desenvolupar alguns conceptes clau com la creativitat, la democràcia i la transformació.

Programa:

 1. Els llenguatges artístics en l’empoderament.
Dilluns 24 de febrer de 10.30 a 14h en la sala Sol de l’edifici Calderes (Gimnàs). A càrrec de Gwyn Wansbrough, impulsora de projectes de facilitació creativa amb joves, durant 10 anys ha estat directora de Partner For Youth Empowerment.

 2. El Borsí, una eina cultural pel veïnat del Gòtic
Dilluns 9 de març d’11 a 14h. En l’edifici del Borsí, Plaça de la Verònica s/n. Gòtic. A càrrec d’una membre de la Plataforma del Borsí. Col.lectiu veïnal que s’ha organitzat per recuperar l’edifici i construir un projecte de gestió comunitària a través de l’art i la cultura.

 3. El paper del formador/a de circ social.
Dilluns 30 de març d’11 a 14h en l’Ateneu Popular 9Barris. c/Portlligat 11-15. Roquetes. A càrrec  de Juan López, Aïda Ballester i Elies Martinez de l’equip pedagògic de l’Ateneu.

 4. El Rec Comtal, un equipament cultural invisible
Dilluns 20 d’abril d’11 a 14h. Itinerari pel Rec Comtal amb sortida en l’estació de Tren de Torre Baró. Plaça Roja. A càrrec de Carmen Fructuoso, dinamizadora comunitària i coordinadora de La Perifèrica; i amb el suport de membres del projecte veïnal Cultura i Barri.

Pots ampliar la informació i fer la teva inscripció en aquest enllaç

Amb el suport de: Facultat Educació UB

Amb la col.laboració de: CEESC, CASC_CAT, Ateneu Popular 9Barris i La Perifèrica.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x