Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Alumnat de pedagogia de la dansa de l'Institut del Teatre realitza tallers a Wad-Ras

3.2.2020

wad_rasp.jpg

Una dotzena d’alumnes de 3r curs l'especialitat de Pedagogia de la Dansa - Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre- han estat durant cinc dies desenvolupant una peça de dansa amb internes del Centre Penitenciari de dones Wad-Ras.

Aquest fet suposa la culminació i visibilització d’un projecte que fa molts mesos que s’està gestant. De fet, la col·laboració entre l'especialitat de Pedagogia del CSD i el Centre Wad-Ras, es va iniciar el curs 2017-18. Curs rere curs, la proposta, que va néixer en el marc de l’assignatura, Desplegament Curricular, ha anat prenent més consistència, fins al punt que ara són cinc les assignatures implicades al projecte, més el professorat corresponent. A més, és compta amb la formació específica de Neus Canalias, graduada en dansa per l’Institut del Teatre i especialitzada en dansa inclusiva. Aquesta coordinació i preparació prèvia permet que finalment, durant cinc dies, en sessions de dues hores, es pugui treure el màxim profit d’una activitat que té la dansa com a protagonista.

L’experiència proporciona un enriquiment mutu a totes dues institucions. D'una banda l'alumnat de Pedagogia de la Dansa, aprèn a treballar amb un col·lectiu que els és desconegut i en unes condicions específiques, que venen determinades per les característiques de funcionament del lloc on es desenvolupa el projecte.
Per altra, el grup d’internes descobreix un llenguatge, que sovint només coneixen de forma estereotipada. A través del moviment, de l’exploració del propi cos i com aquest pot expressar-se,  treballen l’autoconeixement i aprenen formes noves de relació amb el grup.

L’activitat  va finalitzar divendres passat, presentant la coreografia treballada a la resta d’internes i al personal del centre penitenciari. La proposta es va viure amb gran entusiasme i satisfacció, tant per part del públic, com de les participants que ja estan pensant com continuar en properes edicions.

Des de l’OAEA celebrem aquest èxit i esperem fermament que el projecte perduri. Aquestes petites accions – petites, pel que fa al ressò mediàtic o nombre d’implicats- ens semblen realment imprescindibles. Propostes gegants, per que fa a compromís, professionalitat i rigor, en les que la convicció i la generositat de totes les persones implicades són factors essencials pel seu èxit.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x