Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

"Les arts escèniques en l’Educació 360: de les experiències a la política". Article d'Enric Aragonès

22.1.2020

Arts_web.jpg

"L’accés a la pràctica de les arts és una condició necessària per a l’exercici dels drets culturals, i fer-la present en l’educació és una via per a la seva garantia". 
Amb aquesta contundent frase inicia Enric Aragonès el seu article sobre la necessitat de la formació artística en l'educació dins i fora de l'escola i al llarg de la vida, és a dir en l'Educació 360.

Aragonès posa de manifest alguns dels efectes positius que diversos estudis han associat a la pràctica artística: 

  • L’aprenentatge a través de les arts millora els assoliments en matemàtiques i llengua.
  • Més enllà d’aquestes dues àrees, la participació en activitats artístiques incrementa tant les habilitats cognitives com destreses i comportaments.
  • Més enllà de l’àmbit acadèmic, aquestes activitats tenen un impacte positiu en la probabilitat de tenir i mantenir una feina, participar en activitats de voluntariat, votar, no delinquir i tenir una bona salut

Donades aquestes evidències, cal trobar les maneres, que hi són, perquè la música, el teatre, la dansa o el circ es facin presents en les trajectòries educatives de tothom, a partir de plantejaments permeables i mal·leables que donin resposta a aquest repte.

Cal se'ns dubte, una voluntat política i a això acaba apel·lant l'article. Per aquest motiu, una vintena de professionals de l’educació artística, des de la docència, la gestió i la recerca, provinents d’escoles de música i arts, instituts, centres superiors i projectes diversos, entre els que hi ha l’Institut del Teatre, s’han assegut al voltant d’una taula per començar a transitar aquest camí.

Pots descarregar-te l’article sencer en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x