Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Debat sobre [la] cultura catalana.Diàleg amb Maria Bohigas, Najat El Hachmi, Àngels Margarit, Mercè Picornell i Simona Škrabec

26.11.2019

cultura_catalana.jpg

Debat sobre [la] cultura catalana.
Diàleg amb Maria Bohigas, Najat El Hachmi, Àngels Margarit, Mercè Picornell i Simona Škrabec

Cinc dones referents de la cultura catalana reflexionen sobre la situació actual, a partir de la publicació del llibre Debat sobre [la] cultura catalana (L’Avenç, 2019).

A l’estiu del 1967, Josep Maria Castellet, Josep Ferrater Mora, Joan Fuster, Joaquim Molas i Baltasar Porcel, cinc destacats intel·lectuals, es troben a la casa que Porcel té a Vallvidrera per debatre sobre la cultura catalana. Malgrat viure encara sota un règim de censura i persecució, la cultura lluita per modernitzar-se i obrir-se a Europa. Entre altres qüestions, hi aborden temes que han acordat prèviament com són el paper de l’intel·lectual, la llengua i la cultura, les diferents realitats del Principat, Mallorca i València, els problemes culturals dins l’Estat espanyol i la projecció cultural sobre la pròpia societat.

Cinquanta anys després, tot i trobar-nos en un context social, econòmic i polític marcadament diferent, aquell debat és plenament vigent. Amb motiu de la publicació a L’Avenç d’aquelles converses, inèdites fins ara, Maria Bohigas, Najat El Hachmi, Àngels Margarit, Mercè Picornell i Simona Škrabec, cinc dones referents de la cultura catalana actual, reprenen aquest diàleg. Després d’una primera trobada a porta tancada tal com es va fer l’any 1967, aquesta nova conversa es presenta públicament al CCCB amb voluntat de compartir una diagnosi de la situació actual i apuntar pistes de futur.

El diàleg serà moderat per Esther Vera, directora del diari Ara

Amplia la informació i compra la teva entrada en aquest enllaç
Font: CCCB


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x