Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Propostes formatives en el marc del Festival Simbiòtic 2019

28.10.2019

formacio_simbiotic.jpg

Realitats intervingudes
Taller inclusius de creació escènica sobre la realitat en espais no convencionals.

La realitat és la font de la que beuen, d’alguna manera o altra, totes les persones que es dediquen a la creació. Algunes hi troben la font per generar ficció, algunes hi troben material per a cosir un documental, algunes transiten entre les dues disciplines. La realitat és aquí per tal que la mirem. Per a que deixem que ens travessi i ens condueixi. Perquè ens inspiri. 

<< La realitat és aquí per a que la intervinguem >>


En el taller es treballarà sobre la realitat i l’espai, fent servir les eines de la dramatúrgia i la creació escènica. Es centrarà en dos focus: la recerca i creació d’escenes a partir de fets, històries o contextos reals, i la posada en escena d’aquestes en espais no convencionals. Buscant l’eix i l’essència de cada història, per trobar-hi allò que nosaltres volem dir, per interpretar-la i, llegint l’espai, descobrir on demana ser explicada. 

S'adreça a: Artistes, creadores, actrius, ballarines, titellaires, performers, narradores orals, dramaturgues, directores i afins, amb i sense discapacitat.

Els formadors seran:
Lali Alvarez - actualment és artista resident a la Nau Ivanow amb l’Agrupació HUI BASA, de la que n’és Directora Artística i amb qui fan projectes centrats en 3 línies: el documental escènic, el treball en espais no convencionals i la relació amb l’espectador-
Gary Shochat -  membre fundador i actor de la companyia Kamchàtka amb la que han creat diferents espectacles de carrer i Site Specific, destacant la trilogia sobre la migració “Kamchátka”, “Habitaculum” i “Fugit”, amb la que han recorregut més de 30 països a tot el món-.

Amplia la informació i fes la teva inscripció en aquest enllaç

 


De l'escena a la paraula
Curs d'audiodescripció especialitzat en arts escèniques

“De l’escena a la paraula” s’emmarca dins del Simbiòtic Festival 2019, amb l’objectiu de crear un espai d’aprenentatge i de debat on s’investigaran les maneres d’integrar l’audiodescripció en les arts escèniques i s’oferiran diferents solucions per a desenvolupar un llenguatge escènic basat en la inclusivitat i la creació col·lectiva.

Els formadors seran: 
Carme Guillamon - treballa fent audiodescripcions en diferit de tota mena per a televisió, en català i castellà, de pel·lícules, sèries, dibuixos animats i documentals, col·laborant amb TV3, ONCE, Ilunion, Tecnison, la Universitat de Vic i la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres. Des de desembre del 2018 col·labora amb l’associació We Act fent audiodescripció en directe d’obres de teatre-.
Gonzalo Iturregui-Gallardo -  combina l’audiodescripció i la traducció com a freelance amb la seva tasca docent al Departament de Filologia Anglesa i Germanística de la UAB. Les seves àrees d’interès són el doblatge, la subtitulació i l’accessibilitat als mitjans audiovisuals. També està interessat en els estudis de gènere dins de la traducció-.

Amplia la informació del curs i fes la teva inscripció en aquest enllaç

 


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x