Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

En marxa els projectes d'arts escèniques aplicades becats per l'IT el 2018

15.1.2019

danza_parkinson_Belen_Martin.jpg

Els dos projectes d'arts escèniques aplicades becats per l'Institut del Teatre l'any 2018, s'estan desenvolupant amb gran interès per part dels col·lectius implicats.
D'una banda, #Cultivem Les Hortes de Sant Bertran, de Núria Planas ha suposat, mitjançant tècniques d'arts escèniques, l'acostament de la realitat de les persones sense llar a l'alumat de primària del Col·legi Sant Pere Claver. L'observació i la investigació han permès que els nens i nenes reflexionin sobre aquest fet i expressin què en pensen en un programa de ràdio creat per ells mateixos. Actualment s'està treballant en la dramatúrgia d'una posada en escena que es podrà veure a finals de curs.

Per altra, Irene García, està portant a terme el projecte Danza y Parkinson, a la seu de Barcelona de l'Associació Catalana per al Parkinson. La dansa permet, d'una manera lúdica, treballar funcions motores, com la mobilitat fina, la coordinació de moviments o l'equilibri. Al mateix temps es facilita, de manera espontània, que cadascú trobi la seva pròpia manera d'expressar-se.
La desinhibició és tanta, que en acabar una de les sessions, a la que hi havien assistit convidats, un dels participants va preguntar: però d'aquest grup qui té Parkinson i qui no? I és que no importa, l'important és deixar-se portar per la música i els suggeriments de la Irene.

Dos projectes força diferents però que tenen en comú la pràctica artística com a element de reflexió, de coneixement i foment de la creativitat tan individual com grupal.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x