Logo Institut del Teatre

Mostra de repertoris al Conservatori Superior de Dansa

Comparteix

12.6.2023

coreògrafs dels repertoris del CSD 2023

Des del 29 de maig al 16 de juny el Conservatori Superior de Dansa (CSD) duu a terme els Repertoris, unes classes intensives on l’alumnat de 1r a 4t té l’oportunitat d’aprendre diverses coreografies que formen part del repertori de companyies de dansa de renom internacional de la mà dels propis creadors. El treball culminarà amb la representació el 16 de juny de les peces al Teatre Ovidi Montllor, amb entrada lliure.

En aquesta ocasió, es representaran peces dels coreògrafs Olga Cobos i Peter Mika, Mey-Ling Bisogno, Jesús Rubio, Sharon Eyal, Johan Inger, Marco Goecke, Sasha Waltz i Ana Morales. En alguns casos serà el mateix coreògraf qui ensenyi la peça i en altres serà un repetidor o repetidora, que forma part de la companyia de dansa de l’artista, qui ho farà.

Vuit peces de prestigi

Olga Cobos i Peter Mika formen la companyia de dansa contemporània CobosMika, amb un repertori de mes de 20 creacions que han girat a festivals i teatres d’arreu del món. Al llarg de la seva internacional i dilatada trajectòria sempre ha compaginat l’escena amb la pedagogia de la dansa. En aquesta ocasió ensenyaran la peça “Ghost”.

La ballarina, coreògrafa i actriu veneçolana Mey-Ling Bisogno ha desenvolupat un llenguatge de moviment molt singular, amb una estètica molt particular. Les seves obres arriben a una intensitat i dinàmica, que captura l'interès de tots els públics, incloent-hi aquells que no acostumen a interessar-se en les arts escèniques. El repetidor Ian Garside ensenyarà la peça de dansa contemporània i teatre físic “PEEP BOX 350º”.

Escollit el 2017 i 2018 com un dels 20 joves coreògrafs més destacats del panorama europeu, el ballarí i coreògraf independent Jesús Rubio ha treballat en festivals de dansa de tot Europa. El seu enfocament artesanal de la composició coreogràfica li va donar el 2020 el premi Ojo crítico. Al CSD ensenyarà una de les seves peces més destacades, “Gran bolero”, una coreografia per a dotze ballarins (6 de Madrid i 6 de Barcelona) coproduïda pels Teatros del Canal i el Mercat de les Flors nominada com a Millor Muntatge de Dansa als Premis Butaca de les Arts Escèniques de Catalunya el 2019 i que ha obtingut el Premi MAX al Millor Espectacle de Dansa a l'edició del 2020.

Marija Slavec i Clyde Emmanuel Archer seran els repetidors que ensenyaran la peça “Half Life” de Sharon Eyal, la coreògrafa, cofundadora i codirectora artística de la companyia de dansa israeliana LEV. També ha estat directora artística de la Batsheva Dance Company amb qui va crear 16 creacions artístiques. Amb LEV, a banda de les seves pròpies peces també ha creat coreografies per altres companyies de dansa com “Half Life”, que va crear el 2017 pel Royal Sweddish Ballet.

El ballarí i coreògraf suec Johan Inger compta amb una prestigiosa carrera i diversos premis per les seves creacions, que han estat representades per la NDT (Nederlands Dans Theater), Les Ballets de Monte-Carlo o la Compañía Nacional de Danza, entre d’altres. Amb Zoran Markovic com a repetidor, l’alumnat del CSD aprendrà la peça “Carmen” que va crear per la Compañía Nacional de Danza el 2015.

El coreògraf alemany Marco Goecke ha estat director del Hanover State Ballet i també ha treballat per Stuttgart Ballet, Scapino Ballet, Nederlands Dans Theater i la companyia Gauthier Dance a més de coreografiar peces per altres companyies de ballet. En aquest cas, la repetidora Ralitza Malehounov ensenyarà la peça “Blushing” que va crear pel ballet de Hamburg el 2003.

L’alumnat del CSD també aprendrà la peça “In C” de Sasha Waltz, una de les coreògrafes més innovadores del panorama europeu. Coreògrafa, ballarina i directora d'òpera alemanya, és la líder de la companyia de dansa Sasha Waltz & Guests i co-directora artística del Berlin State Ballet. Els repetidors Lorena Justribó i Aladino Rivera seran els encarregats d’ensenyar aquesta peça, que es va poder veure l’any passat al Mercat de les Flors, i que parteix de la composició musical In C, de Terry Riley, estrenada el 1964 i considerada la primera obra de música minimalista.

Acabem amb “la cuerda floja” d’Ana Morales, ballarina que ha obtingut el Premio Nacional de Danza del 2022 i un dels màxims exponents del flamenc actual. Morales ha creat set espectacles que han obtingut premis en diversos festivals de dansa, un dels darrers és “la cuerda floja”.  

Podeu ampliar la informació de la trajectòria dels coreògrafs convidats en aquest document en pdf


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x