Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre organitza un seminari per a la recerca sobre la veu artística

Comparteix

18.5.2023

El seminari de la veu anirà a càrrec de Cecília Gasull i Josep Maria Vila Rovira

Amb l’objectiu d’aprofundir en la recerca sobre la veu, l’Institut del Teatre organitza el proper dijous 25 de maig un seminari intensiu sota el títol «Eines per a la recerca sobre la veu artística».

El seminari inclou una sessió pràctica i una teòrica, impartida per dos professionals coneixedors i estudiosos de la veu com són Cecília Gasull, doctora en Pedagogia aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciada en Psicologia, i Josep Maria Vila Rovira, logopeda i psicòleg, i doctor per la Universitat Ramon Llull.

Obrirà el seminari a les 9 h del matí la sessió pràctica «Les cuirasses de la veu», a càrrec de la Dra. Cecília Gasull, que durant tres hores tractarà qüestions com quins elements corporals, emocionals i mentals poden incidir en el resultat vocal, o com la manera d’observar i intervenir en aquelles parts “clau” del cos que incideix en el so. També s’analitzaran tècniques d’observació i recollida de dades que es poden fer en l’àmbit de la recerca al voltant de la veu, des de l’entorn educatiu.

A partir de les 13 h, el Dr. Josep Maria Vila Rovira impartirà la sessió «Eines digitals per a l’anàlisi de la veu», una intervenció de caire teòric que partirà de conceptes bàsics d'acústica de la veu (ona sonora, ona complexa, harmònics, formants, regularitat de l’ona sonora,...) per focalitzar en l’ús de l’eina Praat, i en que es tractaran qüestions com la captura, reproducció i edició de mostres vocals; el càlcul de freqüències, intensitats, formants i Voice report (jitter, shimmer i Harmonic Noise Ratio) o el càlcul del Singing Power Ratio, entre d’altres.

El seminari, que s’adreça exclusivament al professorat de l’Institut del Teatre, és una de les activitats del Laboratori d’entrenament per la performance (veu/cos), i compta amb el suport de l’Àrea de Recerca i Innovació de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x