Logo Institut del Teatre

Nova edició de la Nit dels Museus a l’Institut del Teatre

Comparteix

8.5.2023

La Nit dels Museus a l'Institut del Teatre 2023

El proper dissabte 13 de maig es celebra a Barcelona una nova edició de la Nit dels Museus. L’Institut del Teatre hi participa a través del Museu de les Arts Escèniques (MAE) amb tot un seguit d’activitats, des de les 19 h fins a la 1 h de la matinada.

La Nit dels Museus és una jornada on diversos espais museístics de la ciutat comtal obren les seves portes de forma gratuïta a la ciutadania per donar a conèixer les seves col·leccions i participar en diverses activitats. 

En aquest sentit, el Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre ha organitzat tallers familiars, exposicions dedicades a les arts escèniques amb visites guiades i actuacions de l’alumnat de dansa del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD)

També es podran veure les maquetes de les instal·lacions que aniran aquest mes de juny en representació de Catalunya a la Quadriennal de Praga, el festival internacional d’arts escèniques centrat en l’escenografia més important del món, que han elaborat docents i alumnat d'Escenografia de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD).

Exposicions del MAE i visites guiades

La Nit dels Museus ofereix l’oportunitat de fer una visita guiada per l’exposició permanent del MAE “La memòria de les arts efímeres”, un viatge en el temps a través de deu espectacles que permet fer un recorregut per les arts escèniques catalanes. L’activitat inclou la visita a les reserves dels museu, descobrint algunes de les peces que conserva i la tasca de preservació que duu a terme. Les visites, amb reserva prèvia, es faran a les 19 h, 21 h, 22 h i 23 h, i aniran a càrrec de Joan Miquel Llodrà, historiador de l’art i guia professional, i les conservadores del MAE Carme Carreño i Laura Ars. Com a novetat, enguany a les 20 h hi haurà una visita familiar.

Altres exposicions del MAE que es poden veure són la instal·lació “Isidre Prunés. L’escenògraf és l’estrella” a la sala d’exposicions; “Música i Dansa contra el feixisme a l’Europa de 1937” al vestíbul de l’Institut del Teatre i “Experiències de superació. 10 anys de Descabellades” al vestíbul del Teatre Estudi. Aquesta darrera exposició tindrà també una acció performativa al vestíbul del Teatre Estudi a les 22 h.

L’escenografia, present a la Nit dels Museus de l’Institut del Teatre

La planta 2 del soterrani de l’Institut del Teatre, on es troben les aules de l’especialitat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), acollirà diverses instal·lacions obertes al públic.

D’una banda, es podrà veure a l’espai Escanner Espai sense límits, una instal·lació del professor de l’ESAD i escenògraf Jon Berrondo i de l’il·luminador Carlos Lucena que convida a transitar entre els espais escènics de les col·leccions del MAE. Un itinerari històric, temàtic i creatiu que busca despertar la imaginació del visitant a través del passat, el present i els possibles futurs de l’escenografia.

També es podran veure les maquetes de les instal·lacions performatives Crops i El Cant de la Sibil·la que representaran a Catalunya a la Quadriennal de Praga en l’apartat de Paisos i Regions i en l’apartat d’Estudiants, respectivament.

Finalment, al Laboratori d’il·luminació es podran veure diversos projectes dels estudiants de 3r curs d’Escenografia.

Tallers familiars de dansa

La professora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Marta Amatriain convida als nens i nenes de 6 a 12 anys a ballar a través del joc i l'experimentació corporal de 18.30 h a 20 h. A les 20 h es compartirà la proposta amb familiars i amics a l’Atri de l’Institut del Teatre.

D'altra banda, Marina Pravkina i el professor del CPD i graduat del CSD Adrián Vega oferiran un taller de danses urbanes per joves a partir de 14 anys, de 21 h a 22.30 h.

Actuacions de dansa

Com cada any, la Nit dels Museus a l’IT es complementa amb les actuacions de l’alumnat de la casa. En aquest cas, es podrà veure a les 19.30 h al Teatre Ovidi una mostra de l’alumnat de dansa del Conservatori Professional de Dansa, mentre que a les 21 h serà el torn del Conservatori Superior de Dansa.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic. Per les visites guiades al MAE o els tallers de dansa cal reservar plaça del 8 al 12 de maig en aquest enllaç.

Si voleu veure totes les activitats que ofereixen els museus durant aquesta jornada podeu consultar la web de la Nit dels Museus de l'Ajuntament de Barcelona.


Continguts relacionats

  • Exhibició dels participants en el taller de dansa per a infants
  • Tallers de dansa oberts al públic
  • Visites guiades al MAE durant la Nit dels Museus
  • Una de les edicions de la Nit dels Museus a l'Institut del Teatre

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x