Logo Institut del Teatre

Imma Colomer, guanyadora de la 44a edició del premi de teatre Memorial Margarida Xirgu

Comparteix

16.7.2018

Imma Colomer a Advertència per a embarcacions petites. /Teatre Lliure, 24 febrer 1983) imatge de Josep Ros Ribas del MAE

El lliurament del guardó tindrà lloc el 16 de juliol a l’Institut del Teatre.  

L’actriu catalana Imma Colomer ha  guanyat el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, el guardó de teatre més antic de l’estat espanyol i que es concedeix a una actriu com a reconeixement per la seva interpretació en una obra presentada dins la temporada teatral barcelonina.   

El jurat, format per 20 membres de diferents grups de teatre amateur de Catalunya, ha triat Imma Colomer per la seva interpretació en l'obra Que rebentin els actors, de Gabriel Calderón, que es va poder veure al TNC aquesta temporada. Precisament el seu autor, l’uruguaià Gabriel Calderón, va oferir una xerrada sobre dramatúrgia als alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre aprofitant la seva estada a Barcelona.

Colomer ha estat premiada per “la seva generosa interpretació” en un treball coral i de ritme frenètic. El jurat també ha volgut distingir la seva trajectòria llarga i compromesa com a dona de teatre a més de destacar la intensa temporada que ha tingut, on ha participat en els muntatges «Prime time», una tragicomèdia de Nuria Casado dirigida por Òscar Sánchez que es va poder veure a la Sala Muntaner,  i «Un tret al cap», de Pau Miró que es va estrenar a la Sala Beckett.

El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu l’atorga l’Associació ADB (Associació Dramàtica de Barcelona) amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. L’acte de de lliurament del premi tindrà lloc dilluns 16 de juliol a les 19.30h a l’Auditori de l’Institut del Teatre i finalitzarà a la Ronda de les Actrius (Plaça de Margarida Xirgu), on l’actriu descobrirà la placa dedicada.

50 anys de la mort de Margarita Xirgu

Coincidint amb el 50è aniversari de la desaparició de l’actriu (Molins de Rei, Baix Llobregat, 18 de juliol de 1888 - Montevideo, Uruguai, 25 d'abril de 1969), enguany se celebren diversos actes per recordar la seva figura i l’Institut del Teatre participa també en algunes d’aquestes activitats.

En concret, el proper mes de febrer es podrà veure a l’Institut del Teatre una exposició de la Penya Carlos Lemos, associació fundada l’any 1960 per Pere Pausas, un apassionat i vital espectador de teatre que va impulsar el Premi Memorial Margarita Xirgu.

També està previst al mes de març dignificar l’espai de la Ronda de les actrius, a la plaça Margarita Xirgu, on es troben les 43 plaques commemoratives de les actrius que han rebut aquest premi, que s'atorga anualment des de 1973.

 


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x