Logo Institut del Teatre

Dansa en xarxa

Comparteix

Aquesta activitat, gratuïta, pretén adjuntar els alumnes de les escoles de dansa de Catalunya, posar en valor la feina que realitzen els mestres de dansa i donar a conèixer els estudis professionals de dansa del Conservatori.

Dansa en xarxa

Consta de dues fases, la primera consisteix en una sèrie de masterclass gratuïtes arreu del territori i es duu a terme d'octubre a desembre. La segona s'inicia al febrer i consisteix en diverses sessions per especialitat i nivell simulant una prova d'accés per entrar al Conservatori Professional de Dansa i es realitza al mes de febrer. 

A continuació trobaràs la informació de cada fase del curs 2018-2019. La informació del curs 2019-20 es publicarà properament. 

Primera fase: Masterclass

Segona fase: Especialitats

Primera fase: Masterclass (finalitzada)

Entre els mesos d'octubre i desembre, es duen a terme masterclass de les tres especialitats de dansa (Clàssica, Contemporània i Espanyola) adreçades als alumnes a partir de 7-8 anys de les escoles de dansa d'arreu de Catalunya. L'objectiu d'aquestes sessions, que són gratuïtes i es fan els dissabtes al matí, és difondre els ensenyaments professionals de dansa de l'Institut del Teatre (l'escola integrada de secundària i batxillerat amb el grau professional de dansa), així com els estudis superiors que s'imparteixen al centre i les sortides professionals que poden tenir els estudiants. Les masterclass les imparteixen docents del Conservatori Professional de Dansa i consisteixen en exercicis senzills de cada especialitat. 

Calendari de sessions per al curs 2018-2019:

 • 27 d'octubre de 2018. Lloc: Lleida 
 • 10 de novembre de 2018. Lloc: Girona (Celrà)
 • 17 de novembre de 2018. Lloc: Tarragona (Sarral)
 • 24 de novembre de 2018. Lloc: Barcelona (Institut del Teatre). Per a escoles de fora de la ciutat
 • 1 de desembre de 2018. Lloc: Barcelona (Institut del Teatre). Per a escoles de la ciutat
 • 15 de desembre de 2018. Lloc: Terres de l'Ebre 

 

Segona fase: Especialitats (finalitzada)

Aquesta fase es desenvolupa en una sessió d'un dia per a cada especialitat de dansa. Els alumnes interessats en aprofundir en els estudis de dansa o que vulguin presentar-se a les proves d’accés de l'Institut del Teatre, tenen l’oportunitat de fer un simulacre de prova del nivell d’entrada a 1r, 2n i 3r curs de l’especialitat triada, de forma totalment gratuïta. 

 • Nivell I: adreçat als alumnes que pretenen presentar-se a les proves de 1r curs de dansa el curs 2019-2020 o 2020-2021, amb unes edats compreses entre els 10 i els 12 anys, amb una correlació màxima amb els estudis obligatoris d'estar cursant de 5è de Primària a 1r d’ESO en l’actualitat.
 • Nivell II: adreçat als alumnes amb intenció de fer les proves de 2n o 3r curs de dansa amb unes edats compreses entre 13 i 18 anys amb una correlació màxima amb els estudis obligatoris d'estar cursant de 2n a 4r d’ESO o Batxillerat.

Els alumnes es poden inscriure a més d'una especialitat segons els seus interessos. 

Durant la jornada, els docents que acompanyen els alumnes podran visualitzar les classes, i podran gaudir d'un espai de diàleg amb els/les docents del Conservatori que fan d’observadors/es de la classe treballada. 

Calendari de sessions curs 2018-2019

Cada dissabte estarà dedicat a una de les especialitats, amb els dos nivells diferenciats.

 • Dissabte 16 de febrer de 2019: dansa clàssica (i una breu sessió de dansa creativa/contemporània)
 • Dissabte 23 de febrer de 2019: dansa contemporània (i una breu sessió de dansa clàssica)
 • Dissabte 9 de març de 2019: dansa espanyola (Escola Bolera, castanyoles i dansa estilitzada per al 1r nivell i Escola Bolera, dansa estilitzada i flamenc per al 2n nivell)

 

Dates d’inscripció: 

 • Dansa Clàssica: TANCAT
 • Dansa Contemporània: TANCAT
 • Dansa Espanyola: TANCAT

Les inscripcions es duen a terme a través d'aquest formulari

Activitat gratuïta. 

!!! Aquestes classes pretenen ser un ajut i orientar els alumnes i els seus mestres sobre el nivell dels ballarins, així com sobre l'especialitat que els interessa, però en cap cas tenen valor com a prova d’accés.

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x