Logo Institut del Teatre

Dansa en xarxa

Comparteix

Aquesta activitat, gratuïta, pretén juntar els alumnes de les escoles de dansa de Catalunya, posar en valor la feina que realitzen els mestres de dansa i donar a conèixer els estudis professionals de dansa del Conservatori.

Dansa en xarxa

ATENCIÓ: A causa de la situació de pandèmia del COVID-19 l'edició del Dansa en Xarxa del curs 2021 s'ha anul·lat. Us oferim una opció de simulacre de proves només per les persones inscrites a les proves d'accés del curs 2021-22. Més informació en el següent enllaç.

Consta de dues fases, la primera consisteix en una sèrie de masterclass gratuïtes arreu del territori i es duu a terme d'octubre a desembre. La segona s'inicia al febrer i consisteix en diverses sessions per especialitat i nivell simulant una prova d'accés per entrar al Conservatori Professional de Dansa i es realitza al mes de febrer. 

A continuació trobaràs la informació de cada fase 

Primera fase: Masterclass Edició 2019-20 (tancada)

Segona fase: Especialitats Edició 2019-20 (tancada)

Primera fase: Masterclass 

Entre els mesos de novembre i desembre, es duen a terme masterclass de les tres especialitats de dansa (Clàssica, Contemporània i Espanyola) adreçades als alumnes de les escoles de dansa d'arreu de Catalunya. L'objectiu d'aquestes sessions, que són gratuïtes i es fan els dissabtes al matí, és difondre els ensenyaments professionals de dansa de l'Institut del Teatre (l'escola integrada de secundària i batxillerat amb el grau professional de dansa), així com els estudis superiors que s'imparteixen al centre i les sortides professionals que poden tenir els estudiants. Les masterclass les imparteixen docents del Conservatori Professional de Dansa i consisteixen en exercicis senzills de cada especialitat. 

Després de 5 anys de Dansa en Xarxa, tenint en compte la resposta de les escoles, docents i alumnes que han participat, les masterclass pugen de nivell, edats i es redueixen les sessions. 

Les sessions no seran només un tastet d’especialitats per als més petits sinó que seran classes senceres de cada especialitat i s'adrecen a alumnes a partir dels 10-12 anys

Calendari de sessions per al curs 2019-2020 

16 de novembre:  Celrà - Girona

 • classe de Dansa Contemporània (a partir dels 12 anys)
 • classe de Dansa Espanyola (a partir dels 12 anys)
 • masterclass de les tres especialitats: Clàssic-Contemporani-Espanyol (dels 8 anys als 12 anys, orientatiu)


Formulari d'inscripció a les classes de Girona

30 de novembre:  Barcelona – Institut del Teatre

 • masterclass  de les tres especialitats Clàssic-Contemporani-Espanyol (dels 8 als 12 anys, orientatiu). Aquestes classes estan obertes a totes les escoles de dansa de Catalunya que hi estiguin interessades i vulguin conèixer el Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre.

Formulari d'inscripció a la masterclass de Barcelona

14 de desembre: Amposta - Terres de l’Ebre,  

 • classe de Dansa Clàssica  (a partir dels 10 anys)
 • classe de Dansa Contemporània (a partir dels 10 anys)
 • classe de Dansa Espanyola (a partir dels 10 anys)

Formulari d'inscripció a les classes d'Amposta

Escoles de dansa de Lleida: Aquest curs per qüestions logístiques no s'ofereix cap masterclass a Lleida; ho farem el curs vinent amb les mateixes propostes que estem proposant enguany. El que sí resta obert és la opció a venir a fer la masterclass a l'Institut del Teatre el 30 de novembre.

Les classes i masterclass són gratuïtes i es faran sempre que hi hagi un nombre suficient d’alumnes inscrits. Els horaris seran de matí depenent del nombre de grups que haguem de fer.

Per a participar-hi cal inscriure's en el formulari corresponent 

Segona fase: Especialitats 

Aquesta fase es desenvolupa en una sessió d'un dia per a cada especialitat de dansa. Els alumnes interessats en aprofundir en els estudis de dansa o que vulguin presentar-se a les proves d’accés de l'Institut del Teatre, tenen l’oportunitat de fer un simulacre de prova del nivell d’entrada a 1r, 2n i 3r curs de l’especialitat triada, de forma totalment gratuïta. 

 • Nivell I: adreçat als alumnes que pretenen presentar-se a les proves de 1r curs de dansa el curs 2020-2021 o 2021-2022, amb unes edats compreses entre els 11 i els 13 anys (dansa clàssica i dansa contemporània) i 11 i 15 anys (dansa espanyola), amb una correlació màxima amb els estudis obligatoris d'estar cursant de 6è de Primària a o 1r d’ESO en l’actualitat (dansa clàssica i contemporània) o 6è de Primària fins a 3r d'ESO (dansa espanyola). 
 • Nivell II: adreçat als alumnes amb intenció de fer les proves de 2n o 3r curs de dansa amb unes edats compreses entre 13 i 18 anys amb una correlació màxima amb els estudis obligatoris d'estar cursant de 2n a 4r d’ESO, Batxillerat o altres cicles formatius.

Els alumnes es poden inscriure a més d'una especialitat segons els seus interessos. 

Durant la jornada, els docents que acompanyen els alumnes podran visualitzar les classes, i podran gaudir d'un espai de diàleg amb els/les docents del Conservatori que fan d’observadors/es de la classe treballada. 

Calendari de sessions curs 2019-2020 

Cada dissabte estarà dedicat a una de les especialitats, amb els dos nivells diferenciats.

 • Dissabte 7 de març de 2020: Dansa Clàssica (i una breu sessió de dansa creativa/contemporània)
 • Dissabte 14 de març de 2020: Dansa Contemporània (i una breu sessió de dansa clàssica). Anul·lada amb motiu del protocol per fer front a la pandèmia del COVID-19 (coronavirus)
 • Dissabte 21 de març de 2020: Dansa Espanyola (Escola Bolera, castanyoles i dansa estilitzada per al 1r nivell i Escola Bolera, dansa estilitzada i flamenc per al 2n nivell). Anul·lada amb motiu del protocol per fer front a la pandèmia del COVID-19 (coronavirus)

Les classes estaran impartides pels docents del conservatori, i dos docents més faran d'observadors. Els alumnes aniran identificats amb un dorsal.

Dates d’inscripció: 

 • Dansa Clàssica: del 24 de gener al 28 de febrer de 2020
 • Dansa Contemporània: del 24 de gener al 6 de març de 2020
 • Dansa Espanyola: del 24 de gener al 13 de març de 2020

En el formulari d'inscripció cal especificar si els alumnes venen acompanyats per docents o no. Les observacions sobre els alumnes que es presentin es compartiran amb aquests docents acompanyants i en el cas dels alumnes no acompanyats, cal especificar-ho i posar el nom i telèfon de la persona amb qui s'ha de contactar per fer una devolució de les observacions.

Les inscripcions es duen a terme a través d'aquest formulari 

Activitat gratuïta. 

!!! Aquestes classes pretenen ser un ajut i orientar els alumnes i els seus mestres sobre el nivell dels ballarins, així com sobre l'especialitat que els interessa, però en cap cas tenen valor com a prova d’accés.

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x