Logo Institut del Teatre

Recursos per a la prevenció

Comparteix

L’Institut del Teatre disposa de diversos recursos per a la prevenció de qualsevol risc psicosocial i el foment de la igualtat. 

L'Observatori del Benestar vol ser la porta d'entrada per a recollir i vehicular els malestars o situacions de qualsevol índole que es puguin produir a la comunitat de l'IT. Un equip de professionals està a disposició de forma constant per qualsevol necessitat que pugui plantejar qualsevol membre de la comunitat ja sigui alumnat, professorat o PAS. Per a qualsevol petició que tinguis pots contactar amb l'Observatori del Benestar.

Des de l'Observatori del benestar també es promou diverses formacions encarades a la prevenció. Pel curs 22-23 està previst portar a terme tres formacions adreçades al professorat:


El professorat i personal administratiu de l'IT interessat en les diverses accions formatives que desenvolupa el Pla General de Formació de l’IT, poden contactar directament amb la Secretaria de la Comissió de Formació

Altres formacions realitzades fins a dia d'avui:

De moment s'han dut a terme les següents formacions:

  • Introducció als conceptes sobre assetjament sexual, psicològic, laboral i abús de poder

Sessions impartides per les formadores Laia Rosich, Blanca Moreno i Carla Alsina on es parla de la societat sexista, la perspectiva de  gènere, el recorregut històric, el marc legal; la complexitat dels processos d’assetjament psicològic i sexual; les relacions de poder, els efectes psicològics, els mites de les arts escèniques i els seus usos en els processos d’assetjament així com la importància de crear protocols.

  • Violència masclista per a homes cisgènere

Impartides pel col·lectiu Filalagulla, aquestes sessions tenen com a objectiu guanyar consciència sobre les dinàmiques de poder i la perspectiva de gènere, així com l’abús de poder vers les companyes i l’alumnat, facilitar la presa de consciència de l’impacte del masclisme a tots els nivells, i aprendre a identificar el masclisme, i les trampes i excuses en un mateix. També poder disposar de més eines i habilitats per saber què fer quan identifiquem alguna pràctica masclista i saber com actuar quan observem violències masclistes que exerceixen els altres.

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x