Logo Institut del Teatre
L'Albert Carol s'incorpora a IT Dansa el setembre de 2019.
 
Quina edat tens? 20 anys.

On has nascut? A Barcelona, però he viscut sempre a Cardedeu, un municipi del Vallès Oriental. 

En quina o quines escoles de dansa t'has format? 
Des dels 12 anys fins als 18 anys he estudiat aquí, a l'Institut del Teatre, a l'EESA/CPD. Ara en sóc un graduat en l'especialitat de dansa clàssica. Al 2016 vaig marxar cap a Suïssa, a la ciutat de Basilea, per cursar els tres últims anys a la Ballettschule Theater Basel, aconseguint també una titulació, encara que només vàlida per aquest país. A part d'això, m'ha agradat sempre poder participar en diferents cursos/workshops d'escoles i/o companyies de renom, tant de formació clàssica com contemporània.

Per què balles? 
Ballar sempre em va atreure de manera natural des de ben petit, tot i que no vaig anar a cap escola, ni per hobby, fins als 12 anys. Acostumava a ballar a casa davant dels meus germans, els pares i els cangurs.
Ballant aconsegueixo comunicar-me sense prejudicis i gaudeixo cada segon, sense pensar en el que vindrà després. És com una terapia que permet descobrir-me com a individu, socialitzar-me, i compartir amb d'altres persones que tenen la meva mateixa passió, en un grau o altre.
A més, tot el que comprèn el món de les arts escèniques també em fascina i poder-ho viure tant d'espectador com d'intèrpret és un somni.
És la meva manera de viure.

Per què has escollit IT Dansa? 
IT Dansa sempre em va fascinar des del principi, tant bon punt vaig entrar al Conservatori. És veritat que la raó per la qual vaig marxar cap a Suïssa era la d'intentar buscar alguna cosa diferent al que em podia oferir la companyia però per girs de la vida he tornat aquí. Tot i així no me'n penedeixo de cap de les meves decisions. En pocs dies de ser-ne membre ha quedat clarament demostrat que la jove companyia suposarà un abans i després en la meva, encara molt inicial, carrera professional i vida personal.
A part, penso que representa un molt bon pont de transició cap al món professional de la dansa, el repertori és molt atractiu i el fet de poder realitzar primeres gires arreu d'Europa n'és un punt molt fort. Sense tenir en compte que forma part d'una ciutat tan engrescadora com Barcelona.
 
Quin és el teu somni (com a futur professional)? 
Ara per ara, seguir vivint com m'agrada fer-ho, ballant. Naturalment, desitjo poder trobar feina en alguna companyia que em permeti viure d'aquesta passió, interpretant i/o participant en el procés de creació de peces de coreògrafs que adoro.
Parlant d'un futur més llunyà, m'encantaria seguir dedicant-me a qualsevol ofici amb una relació directa amb les arts escèniques, i sobretot, la dansa. Però, igualment penso que l'important és viure el present i fluir cap al futur.

Continguts relacionats

  • Albert Carol IT Dansa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x