Logo Institut del Teatre

Preguntes freqüents

Comparteix

Aquestes són algunes de les preguntes més freqüents que rebem relacionades amb els estudis de Dansa a l'EESA-CPD. Si no trobes resposta en aquest llistat posa't en contacte amb nosaltres.


Tipus d’estudis

Quin tipus d'estudis ofereix el CPD?
L’EESA/CPD imparteix els estudis integrats de dansa i els de secundària (ESO) i Batxillerat d'Arts. Aquests estudis permeten als alumnes seguir la seva educació de règim general i els estudis professionals de dansa en el mateix centre. La formació professional de dansa s’estructura en tres especialitats: Dansa clàssica; Dansa contemporània i Dansa espanyola.

Quina durada tenen els estudis que ofereix el CPD?
El programa d’estudis del grau professional de dansa té una durada total de sis cursos acadèmics. Per altra banda, l’ESO s’oferta en la totalitat dels seus quatre cursos per aquells alumnes que facin els estudis integrats. Alhora, el Batxillerat d'Arts i dansa consta de dos cursos.

Quins són els horaris dels estudis que ofereix el CPD?
Els horaris lectius del Grau Professional de Dansa són majoritàriament de tarda, de dilluns a divendres, entre les 15 i les 20 hores. A més, els alumnes que cursen l’ESO i el Batxillerat d'Arts com a estudis integrats fan aquests ensenyaments en horari de matí, de dilluns a divendres, entre les 9 i les 13.30 hores.

Quin cost tenen els estudis que ofereix el CPD?
Els estudis del Grau Professional de Dansa tenen un cost aproximat de 1.000 € per curs acadèmic. Quant als ensenyaments de l’ESO, com a centre públic, són de caràcter gratuït. El Batxillerat d'Arts, en tractar-se d'un ensenyament postobligatori, té un preu de 150 € al mes, tot i que hi ha descomptes per algunes circumstàncies (famílies nombroses, etc).

Quants alumnes s’admeten per promoció del CPD?
Per a l’accés al primer curs, l’oferta és de 30 places. Per a la resta de cursos, de segon a sisè, l’oferta depèn de les vacants que es produeixin.

Qui pot accedir al Batxillerat d'Arts?
L'accés al Batxillerat d'Arts és exclusiu pels alumnes que ja estan cursant de manera integrada els estudis d'ESO i el Grau Professional de Dansa al Conservatori Professional de Dansa. No obstant això, si a les proves d'accés alguna persona accedeix a un curs de dansa, i està en situació de fer el Batxillerat, podrà ser admès, sempre que hi hagi places.

En quina llengua s’imparteixen els estudis del CPD?
El català s’utilitzarà normalment com a llengua vehicular i d’aprenentatge dels ensenyaments de dansa. En qualsevol cas es respectaran els drets lingüístics de l’alumnat d’acord amb la legislació vigent.


Requisits i proves d’accés

Quins són els requisits d’accés per al CPD?
Per a l’accés a primer curs del Grau Professional cal tenir uns coneixements equivalents al Grau Elemental de Dansa. El temari detallat amb els continguts per a l’accés a cada curs i especialitat està disponible en el següent enllaç: Proves d'accés CPD.

Quan es convoquen les proves d’accés del CPD?
Les proves d’accés es convoquen anualment per resolució del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el període d’inscripció coincideix amb el de pre-inscripció als centres de secundària de Catalunya el mes de març. El mes de febrer l'Institut del Teatre comença la difusió de l'oferta dels seus estudis per al nou curs través de la seva pàgina web a la secció: Proves d'accés CPD.

Quan i com es formalitza la inscripció a les proves d’accés del CPD?
La inscripció a les proves d’accés es formalitza a la Secretaria Acadèmica General, i cal presentar la documentació que s’indiqui dintre del període d’inscripció establert, tot abonant les taxes corresponents.

Quan tenen lloc les proves d’accés del CPD?

Les proves d’accés tenen lloc, anualment, al llarg dels mesos d'abril i maig, en diverses sessions.

Si sóc estranger, em cal alguna documentació específica?
En cas d’ésser admès com a alumne oficial del CPD i tenir més de 14 anys, caldrà que es tramiti el NIE (Número d’Identificació d’Estranger) a efectes de poder tramitar l’alta del número de la Seguretat Social.


Altres

A quines beques es poden optar per cursar els estudis del CPD?
Els alumnes tenen dret a demanar les beques oficials que cada any concedeix el Ministeri d’Educació per a desplaçament o materials. També poden optar als ajuts econòmics propis de l’Institut del Teatre tots els alumnes oficials que hagin acabat el curs i que compleixin determinats requisits econòmics i acadèmics.

Com puc traslladar el meu expedient des d’una altra escola del CPD?
Els alumnes d’altres conservatoris professionals de dansa, oficials i d’àmbit espanyol, que vulguin continuar els seus estudis a l’Institut del Teatre, poden sol·licitar el trasllat d’expedient. Cal adreçar-se a la Secretaria Acadèmica de l’EESA-CPD per rebre orientació sobre les condicions d’admissió dels trasllats d’expedient en funció del nivell, el nombre de places disponibles.

Més informació a la Secretaria Acadèmica General de l'Institut del Teatre.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x