Logo Institut del Teatre

Javier Guerrero guanya el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018

Comparteix

10 de desembre de 2018


El graduat del Conservatori Superior de Dansa (CSD), Javier Guerrero, ha guanyat la quarta edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre amb la peça Lord M-27.

La gala del Premi de Dansa es va celebrar el diumenge 9 de desembre al Mercat de les Flors en una funció on el jurat va poder veure en directe les quatre coreografies finalistes: Get no d’Irene García, Unitats de Xoc II de Tuixén Benet, Lord M-27 de Javier Guerrero i The Milk de Daniel Fernández, tots ells graduats del CSD.

Guerrero és llicenciat en Humanitats a la Universitat d'Extremadura (2006), ha estudiat dansa i composició a l'Escola de Dansa Carmen Senra de Madrid i és graduat en l’especialitat de Coreografia i Interpretació de la dansa al CSD (2016).

En els seus treballs investiga la relació del cos amb l'espai i el lloc que aquest habita a través del significat proposat pel mateix espai. Des dels seus inicis les seves peces han rebut diferents premis en certàmens nacionals i internacionals. La seva última peça "Business World" ha guanyat el segon premi en el Certamen de Burgos Nova York, primer premi en el Certamen de Sabadell i s'ha mostrat en diferents festivals com el Beijing Dance Festival.

Lord M-27 va sorprendre al públic amb una posada en escena que incloïa un cotxe Seat 600. El jurat destaca l’acurada tasca coreogràfica de Guerrero en la recerca d'un llenguatge de moviment propi, la direcció d'intèrprets i la posada en escena suggeridora,  amb una dramatúrgia molt cinematogràfica i ben perfilada.

La peça rebrà una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta i estrenar-la en la programació del Festival Grec 2019.

Mentre el jurat deliberava, el públic va poder gaudir d’un fragment de l’espectacle guanyador del premi a l’edició anterior, Handle with care, de Ole Tangen i Jesús Benzal, tots dos graduats  d’IT Dansa.

Un record per Jordi Fàbrega i més premis

Durant el lliurament, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, va voler recordar i dedicar el premi al desaparegut director del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Jordi Fàbrega, ànima d’aquest certamen que vol potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per facilitar així la seva inserció laboral.

El mateix Javier, en recollir el premi, també va voler agrair a Jordi Fàbrega tota la seva tasca.

El SAT Espai Dansat i l'Estruch, fàbrica de creació de Sabadell, també van donar a conèixer el nom de les dues peces finalistes seleccionades per a ser representades al seus teatres  i que rebran un ajut per desenvolupar l’espectacle de 15 a 25 minuts. Les coreografies premiades van ser Lord M-27 de Javier Guerrero i The Milk de Daniel Fernández.

D’altra banda, i com a novetat d’aquesta edició, les quatre peces finalistes es podran veure a la propera temporada del festival de dansa d’Olot Sismògraf.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona,  Mercat de les FlorsCentre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant CugatSAT Espai DansatLa Caldera Les Corts, l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdCL'Estruch i Sismògraf


Continguts relacionats

  • Lord M 27 de Javier Guerrero, guanyador del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, 2018
  • Lord M27 de Javier Guerrero, guanyador premi de dansa 2018
  • Get no d'Irene Garcia, finalista premi de dansa 2018
  • Unitats de xoc II de Tuixén Benet, finalista del premi de dansa 2018
  • The Milk de Daniel Fernández, finalista del premi de dansa 2018
  • Handle with care, de Tangen/Benzal, guanyadors premi de dansa 2017

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x