Logo Institut del Teatre

La graduada Sònia Gómez, coreògrafa seleccionada al Tot Dansa 2019

Comparteix

25 d'octubre de 2018


Un any més l’Institut del Teatre col·labora en el projecte Tot Dansa, un programa organitzat juntament amb l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i el Mercat de les Flors, per donar a conèixer la dansa contemporània als joves.

El programa s’adreça als centres d’educació secundària i de batxillerat públics de manera que  el públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat pugui conèixer els  codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

Tot Dansa s’inicia amb la selecció del coreògraf que ha de crear una peça per ensenyar als centres formatius a través d’una convocatòria pública del Mercat de les Flors. Un cop seleccionat, ensenyarà la seva proposta als professors dels centres participants  i posteriorment aquests ensenyaran la coreografia creada als seus alumnes. El projecte finalitza amb una gala final al Mercat de les Flors amb tots els centres participants on es mostra el resultat final.

En aquesta edició, la coreògrafa seleccionada ha estat Sònia Gómez, graduada del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre el 1997. La proposta de Sònia Gómez presentada a la convocatòria aposta pels elements i estratègies singulars del llenguatge escènic d’avantguarda posats al servei d’un projecte artístic-pedagògic en el context escolar. Així mateix, es destaquen els valors que l’artista posa en joc a l’hora d’abordar el procés i construcció de la proposta en conjunció amb alumnat, professorat i direcció artística. La creadora merita també per una trajectòria molt notable, i sempre amb un personalíssim llenguatge multidisciplinar.

En aquest projecte també col·laboren professors de l’Institut del Teatre i una alumna de pràctiques de l'especialitat de pedagogia de la dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) que donaran suport a la coreògrafa ensenyant la peça als professors. D'altra banda, el Conservatori Professional de Dansa (CPD) i IT Dansa, oferiran al Teatre Ovidi Montllor unes funcions el 19 de febrer per a tots els participants del Tot Dansa 2019 amb diverses peces de dansa clàssica, contemporània i espanyola.


Continguts relacionats

  • Tot Dansa 2018 al Mercat de les Flors
  • Tot Dansa 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x