Logo Institut del Teatre

Antologia dramàtica d'August Strindberg

12.2.2018

2018_Strindberg

Presentem l'antologia August Strindberg, que correspon al segon volum d'Antologies dramàtiques de la col·lecció de Dramaticles, coeditada per l'Institut del Teatre conjuntament amb l'editorial Comanegra. Compta amb les obres d'El viatge de Pere l'Afortunat (1883), La més forta (1888), Dansa de mort (1905) i La sonata dels espectres (1908) i diversos escrits sobre teatre.

August Strindberg és, segurament, l’autor més important per entendre la revolució de la dramatúrgia europea en el tombant de segles XIX i XX. Aquesta antologia aplega per primera vegada en llengua catalana la seva producció més important i, a més a més, recull alguns dels millors textos sobre el fet teatral i sobre la seva obra que va escriure l’autor mateix. Strindberg, immers i compromès amb la crisi del drama modern, va elaborar les seves dramatúrgies a l’entorn de la vivisecció i l’exploració del jo. En aquest volum presentem una selecció de l’evolució d’una recerca que recull els temes i les preocupacions principals de l’autor en el context de crisi de la consciència individual i col·lectiva a Europa: El viatge de Pere l’Afortunat (1883), La més forta (1888), Dansa de mort (1905) i La sonata dels espectres (1908). Strindberg va comprometre’s amb el fet teatral no només a partir de l’escriptura d’obres sinó també de reflexions teòriques, com el pròleg a La senyoreta Júlia o el Memoràndum adreçat als membres del Teatre Íntim, que publiquem per primera vegada en català.

August Strindberg (Estocolm, 1849-1912) és determinant en la renovació de la llengua i la literatura sueques. La seva existència, marcada per les circumstàncies familiars, els fracassos matrimonials, les crisis personals i creatives, la confrontació amb el poder polític i amb altres escriptors és, juntament amb Suècia, la matèria de la seva obra. Aquesta és fruit de la confrontació, però també del contacte, amb el naturalisme, amb el simbolisme o amb l'expressionisme, en una exploració estètica pròpia personal que deixa un llegat excepcional d'obres literàries que abraça, renovant-los, tots els gèneres: teatre, narrativa, poesia, assaig, memòries i cartes.


Compartir

Altres continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat