Logo Institut del Teatre

Boira, Lluïsa Cunillé, obra guardonada amb el premi Frederic Roca 2014; La travessia Josep Maria Miró, premi ex-aequo de l'edició 2015

3.11.2016

Boira

Boira, Lluïsa Cunillé, obra guardonada amb el premi Frederic Roca 2014; 

La travessia, Josep Maria Miró, premi ex-aequo de l’edició 2015.

Lluïsa Cunillé i Josep Maria Miró, autors de dues generacions consecutives, comparteixen un paper clau en la renovació del teatre català contemporani. En aquest volum, presentem dues obres que ens endinsen en un teatre de debat i reflexió sobre la construcció i els valors de la nostra societat actual.

Boira (Lluïsa Cunillé, obra guardonada amb el premi Frederic Roca 2014) ens situa vint-i-cinc anys després de la caiguda del mur de Berlín: una viatgera misteriosa exerceix un fort magnetisme sobre la resta de personatges. 

La travessia (Josep Maria Miró, premi ex-aequo de l’edició 2015) ens trasllada a un campament d’ajut humanitari el dia que una nena mor en braços d’una religiosa. Dos interessants punts de partida per emprendre un viatge apassionant a través de les consciències dels personatges.

 

- El Premi Frederic Roda de textos teatrals neix l’any 2014 gràcies a l’impuls de l’Associació Agrupació Dramàtica de Barcelona i de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Compta també amb el suport d’Òmnium Cultural, que l’integra en els premis literaris de la Nit de Santa Llúcia.

 

Els autors

Lluïsa Cunillé (Badalona, 1961) ha estrenat, entre altres obres, Barcelona, mapa d'ombres (Sala Beckett, 2004), Après moi, le déluge (Teatre Lliure, 2007) i El carrer Franklin (Teatre Nacional de Catalunya, 2015). És cofundadora de la Companyia Hongaresa de Teatre i de la companyia La Reina de la Nit. Ha rebut el Premio Nacional de Literatura Dramática (2010), el Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya (2007) i el Premi Ciutat de Barcelona d'Arts Escèniques (2004).

Josep Maria Miró (Vic, 1977) és autor de Cúbit, La travessia, Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park, El principi d'Arquimedes, Gang Bang i La dona que perdia tots els avions, entre d'altres. Els seus textos s'han estrenat en més de vint països i ha rebut nombrosos guardons, entre ells el prestigiós Premi Born ―en dues ocasions―, el Frederic Roda i el Jaume Vidal i Alcover. Ha dirigit tant els seus propis textos com els d'altres autors. És docent al grau d'Arts Escèniques de la Universitat de Girona i ha impartit cursos i tallers estatals i internacionals.

 

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat