Logo Institut del Teatre

Curs “Paisatge i acció. Una mirada sobre l’escenografia contemporània”

17.1.2018

Curs escenografia. Imatge: Institut d'Humanitats

L’Institut del Teatre col·labora amb l’Institut d’Humanitats de Barcelona a través del curs “Paisatge i acció. Una mirada sobre l’escenografia contemporània” que es durà a terme a la seu de l’Institut d’Humanitats del 5 de febrer al 19 de març.

El curs, coordinat per la professora d’escenografia de l’Institut del Teatre Montserrat Figueres, pretén explorar el territori que transita l’artista escenògraf a partir de la reflexió sobre conceptes clau com el personatge, la matèria, el buit, la revelació, el paisatge, la instal·lació o l’acció.

En aquest sentit, es duran a terme 7 ponències teòrico-pràctiques amb diversos especialistes de les  les arts performatives i les arts plàstiques. La professora d’escenografia de l’Institut del Teatre Bibiana Puigdefàbregas parlarà de l'escenografia com a context de l'acció mentre que les també professores de l’Institut del Teatre Montse Amenós i Marta Rafa es centraran en el personatge i el seu entorn.

La llum i el so com a primera revelació del món també seran els protagonistes d’una de les xerrades, a càrrec d’Eugenio Szwarcer i el professor de l’ESTAE de l’Institut del Teatre, Àlex Polls.

Altres ponents seran l’arquitecta Carme Pigem, que abordarà la matèria i el buit, l’artista Frederic Amat, que parlarà de l’art i escena contemporània o l’escenògraf Alfons Flores, que oferirà una ponència sobre el paisatge i el seu drama.

Totes les sessions es duran a terme a l’Institut d’Humanitats de Barcelona, al carrer Montalegre 5, a excepció de la xerrada “La instal·lació performativa com a dinamitzador de l'acció” que farà el col·lectiu Cube.bz a l’Institut del Teatre.

La inscripció inclou un descompte per assistir a l'espectacle “Y los huesos hablaron”, de Sociedad Doctor Alonso, el 17 de febrer, en el marc del Festival Sâlmon.

El preu del curs, que es farà els dilluns de 18.30-20h, és de 75€, 60€ per estudiants.

Per més informació i inscripcions podeu consultar la web de l’Institut d’Humanitats


Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat