Logo Institut del Teatre

Nova publicació de Dramaticles: August Strindberg

12.2.2018

August Strindberg

L’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre publiquen un nou títol de Dramaticles, la col·lecció de textos teatrals coeditada per ambdues institucions. Es tracta de l’antologia d’August Strindberg  que recull quatre obres destacades d’aquest autor suec, algunes d’elles editades per primer cop en català.

El viatge de Pere l’Afortunat (1883), La més forta (1888), Dansa de mort (1905) i La sonata dels espectres (1908) són els títols triats que conformen aquest volum, peces que tenen en comú les preocupacions principals de l’autor en el context de crisi de la consciència individual i col·lectiva a Europa.

August Strindberg és, segurament, l’autor més important per entendre la revolució de la dramatúrgia europea en el tombant de segles XIX i XX. Immers i compromès amb la crisi del drama modern, va elaborar les seves dramatúrgies a l’entorn de la vivisecció i l’exploració del jo.

Strindberg va comprometre’s amb el fet teatral no només a partir de l’escriptura d’obres sinó també de reflexions teòriques, com el pròleg a La senyoreta Júlia o el Memoràndum adreçat als membres del Teatre Íntim, que publiquem per primera vegada en català.

Aquesta antologia correspon al segon volum d'Antologies dramàtiques de la col·lecció de Dramaticles i ha estat traduïda per Carolina Moreno Tena i Feliu Formosa. Aplega per primera vegada en llengua catalana la seva producció més important i recull alguns dels millors textos sobre el fet teatral i sobre la seva obra que va escriure l’autor mateix.

Podeu adquirir el llibre a la llibreria de la Diputació, a la web de Dramaticles i també en préstec a la nostra biblioteca.


Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat