Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre, amb el Dia Mundial de lluita contra la Sida

26.11.2017

Façana Institut del Teatre Dia Mundial Sida

L’Institut del Teatre se sumarà aquest divendres, 1 de desembre, a la commemoració del Dia Mundial de lluita contra la Sida il·luminant de vermell la façana de vidre de l’edifici de la seu de Barcelona. D’aquesta manera, l’Institut se suma a la iniciativa impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida d’il·luminar edificis i monuments emblemàtics de vermell a partir del vespre del dia 1 amb l’objectiu de conscienciar la població sobre els riscos d’aquesta malaltia que continua tenint un elevat número de casos arreu del món. Amb aquesta acció també es volen reforçar els missatges sobre la importància de la prevenció i de la detecció precoç. 

Junt amb l’Institut del Teatre, participaran a la iniciativa de la Fundació Lluita contra la Sida espais com El Liceu, el Teatre Lliure, el TNC, el Poble Espanyol, el Caixa Fòrum, el CosmoCaixa o la Casa Batlló, entre altres. La Fundació convida la ciutadania a fer-se una selfie davant de les façanes dels edificis il·luminats de vermell i compartir-la a les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #parlemdelasida. Entre totes les imatges rebudes es sortejaran diferents premis. 

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha editat el manifest del Dia Mundial contra la Sida sota el lema “Un salt endavant cap a la fi de la Sida”, el qual compta amb l’adhesió d’unes 140 entitats, entre les quals hi ha la Diputació de Barcelona.

Alumnes del CPD, en el Choreoscope

Coincidint amb el Dia Mundial de lluita contra la Sida, els alumnes de cinquè i sisè del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre assistiran al Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona Choreoscope, el qual farà un passi especial de la pel·lícula “Test”. Es tracta d’un film de dansa que succeeix a San Francisco l’any 1985 i que parla de la Sida, en un moment en que hi havia força desconeixement de la malaltia i hi havia rebuig social vers la població homosexual. La pel·lícula es projecta a les 19.30 h i l’entrada és gratuïta a tothom. L’acció té l’objectiu de recaptar fons per a la Fundació Clínic en la investigació a favor de la Sida. Després de la pel·lícula es farà una xerrada en què participaran diverses associacions per parlar sobre la prevenció de la Sida.


Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat