Logo Institut del Teatre

En marxa la proposta de formació continuada pel curs 2017-2018

18.9.2017

Portada IT Estudis de Postgrau 17-18

IT Estudis de Postgrau, que aglutina tots els cursos, postgraus i màster d’arts escèniques de l’Institut del Teatre, ja ha posat en marxa la seva oferta formativa pel curs 2017-2018.

Després d’un primer any on s’han encetat nous projectes com ara el Postgrau Actors i Guionistes per a l’Audiovisual, de periodicitat bianual, una experiència molt ben valorada pels graduats de la casa i alumnes externs d’altres universitats i que ha comptat amb la col·laboració de l’SGAE i l’AISGE, que han ofert beques, i de l’ESCAC, que ha ofert part del material tècnic, ara es posa en marxa el nou Postgrau d’Arts Escèniques i Acció Social en col·laboració amb l’entitat Xamfrà.

En aquesta primera edició del postgrau, que s’adreça als graduats i professionals de l’àmbit de les ciències socials, de l’educació i de les arts escèniques i a qualsevol persona interessada en les arts escèniques com a mitjà d’apoderament personal, s’ha aconseguit un gran èxit de participació. S’han rebut 68 inscripcions per a 24 places. Finalment s'ha ampliat el postgrau a 28 places i hi ha una llista d'espera de 40 persones.

Aquest curs 2017-2018 també ofereix el Postgrau d’Arts Escèniques i Educació amb alguns canvis en la seva estructura que el fan més flexible i interessant. Aquesta formació coincideix amb el Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades que es durà a terme el 17 i 18 de novembre del 2017 a l’Institut del Teatre. 

En l’àmbit de l’escena contemporània, tornem a col·laborar amb l’IF Barcelona per desenvolupar un programa d’accions entre les qual també hi ha formació contínua. Del 9 al 10 de novembre, s’ofereix un curs d’especialització Narratives de la realitat virtual que ofereix als alumnes la possibilitat d’experimentar amb la realitat virtual. Un recorregut sobre el desplaçament, l'espai escènic, l'escriptura dramatúrgica i la percepció. Les narratives immersives amb  BeAnotherLab i la personalíssima Lidia González Zoilo, coneguda com Macarena Recuerda Shepherd.

El curs 2017-2018 també posa en marxa una nova edició del Màster Interuniversitari d’Estudis Teatrals, MUET, coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitzat amb la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) i l’Institut del Teatre, i amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La preinscripció al màster està oberta fins el 8 d’octubre.

Altres formacions que es tornaran a oferir el 2018 són el Curs de composició i acompanyament musical per a dansa i arts escèniques. A partir de la pràctica conjunta interdisciplinària o Dansa en Xarxa, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, i el Curs d’expert en tècniques de grup i psicodrama amb GRUP Formació i IL3/UB.

Durant aquest curs IT Estudis de Postgrau també treballarà en el disseny  de noves formacions a l’entorn de l’escena contemporània com per exemple un postgrau en relació a escena digital.


Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat