Logo Institut del Teatre

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca el Premi de Dansa 2018 amb l'objectiu de potenciar el treball dels/de les joves creadors/es i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats/des del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre. Aquests graduats poden realitzar tasques diverses dins del projecte. Així mateix es valorarà la participació de graduats/des d'altres escoles de l'Institut del Teatre.

El procés de selecció del premi tindrà una fase inicial on es triaran un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que rebran un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el primer cap de setmana de desembre del 2018 i després de la gala un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2019.

Paral·lelament el SAT Espai Dansat i l'Estruch, fàbrica de creació de Sabadell, seleccionaran respectivament entre els quatre finalistes dues coreografies per a ser representades al seu teatre que rebran un ajut per desenvolupar l’espectacle de 15 a 25 minuts.

El Teatre Auditori de Sant Cugat aportarà la construcció dels volumètrics de l’escenografia de la coreografia guanyadora del Premi mentre que el Centre Cultural Terrassa acollirà en residència la coreografia guanyadora. El Graner i La Caldera Les Corts oferiran residències per assajar als finalistes mentre que l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) assessorarà a les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival BarcelonaMercat de les Flors, Centre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch

Inscripcions del 3 al 14 de setembre de 2018 (inclosos)
El full d'inscripció us el podeu descarregar a l'enllaç


Més informació: graduats.it@institutdelteatre.cat    

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat