Logo Institut del Teatre

Fondevila, Jordi


Departament: Dramatúrgia, escenificació i coreografia

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2013

Formació acadèmica:

Títol de Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona (any 2000).

Experiència professional:

Actor, director d’escena, dramaturg, ajudant de direcció, escenògraf, il·luminador, tècnic, maquinista, productor, regidor i gestor cultural i artístic.

Des del 1989, ha estat membre fundador de vàries companyies (sobre les que destaca Atolladero, 2000-2008), en les que ha escrit i dirigit set espectacles propis i ha format part de l’equip creatiu d’altres quatre. Per altra banda, ha realitzat al voltant de vint-i-cinc encàrrecs de direcció, adaptació, escriptura, reposició i/o dramatúrgia per part de vàries companyies independents d’arts escèniques i d’institucions públiques. 

En la seva faceta de gestor cultural i artístic destaquen les següents tasques i encàrrecs:
— la direcció artística del Festival NEO (Noves Escenes Obertes), 
— la redacció del document base per a elaborar el "Pla estratègic d’acció integral pel desenvolupament del sector d’Art Escènic Multidisciplinari No Convencional de Catalunya" per encàrrec de la Generalitat de Catalunya (EADC),
— l’elaboració del "Projecte Marc Directrius Principals Sobre Estratègia Cultural a Barcelona relacionada amb les Arts Escèniques (Teatre, Dansa i Circ)" per encàrrec de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i
— l'elaboració de l'"Estudi específic sobre l’àmbit sectorial de l’Autoria Escènica Interdisciplinària No-Convencional (o Escenes Híbrides) a Catalunya" dins de l’Estudi Marc Sectorial de les Arts Escèniques de Catalunya per encèrrec de l’Àrea de les Arts Escèniques de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la generalitat de Catalunya.

L’any 2013 s’incorpora a l’Institut del Teatre de Barcelona com a docent impartint vàries assignatures en diferents especialitats de l’ESAD. 

A l’Institut del Teatre, a part de la seva tasca com a docent, també és cap de l'Àrea d'Escenificació del Departament de Dramatúrgia, Escenificació i Coreografia (DEC), responsable de l'Àrea d'Articulació de Projectes, tutor del Pràcticum del Màster en Estudis Teatrals (MUET) i forma part de l'equip d'organització de l'Scanner 2018.

Actualment també és membre de l’equip del Festival Grec de Barcelona en tant que consultor de la Direcció Artística i assessor de programació del cicle de creació escènica contemporània Noves Escenes a La Pedrera organitzat per la Fundació Catalunya-La Pedrera.

+ info: https://es.linkedin.com/in/jordifondevila 


Dades de contacte

email

fondevilafj@institutdelteatre.cat

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Jordi Fontdevila

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat