Logo Institut del Teatre

Torns Baltà, Roger


Roger Torns és actor, autor i director. És graduat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i diplomat en Arts escèniques a l’escola La Casona. Segueix formant-se com a actor amb gent com Santiago Zannou, Muntsa Alcañiz, Luci Lenox, Julio Manrique o Andrés Lima. Cursa tallers de dramatúrgia a l’Obrador de la sala Beckett amb Pau Miró, Helena Tornero, Jordi Oriol i José Sanchis Sinisterra. Com a director i dramaturg ha estrenat Tinguem un fill (Porta4), La festa de les cadires (Obrador de la sala Beckett, Teatre Regina i Átic 22), Com si mitja taronja gegant se m’estigués pixant a sobre (Porta 4 / Teatre del Raval), Woyzeck Caducat (Cícol Maldà / Teatre Tantarantana), Soliloquejar amb algú (La Seca Espai Brossa), Tres Bèsties (Teatre Estudi de l’Institut del Teatre) i Elefant Terrible conjuntament amb Eric Balbàs (Sala Beckett, guanyador el projecte CROQUIS 2017). 

Com a actor ha treballat als espectacles 1 altre musical (Teatreneu),  Night Club Bilderberg (Microteatre Madrid) i Generació de merda (Teatre Regina / Teatre Poliorama) escrits i dirigits per Xavi Morató, La Infanta terrible y su séquito real del col·lectiu La Santa (Nau Ivanow), La noche de los asesinos dirigit per Gerard Nicasi (Teatre Regina), Woyzeck Caducat (Círcol Maldà i Tantarantana), Escape Show dirigit per Ivan Tápia i Alicia Serrat (Teatre Poliorama, Teatros del Canal), Urinetown dirigit per Joan Maria Segura (Teatre Ovidi Montllor) i col·labora també a El agitador Vòrtex de Cristina Blanco (Mercat de les flors, sala Hiroshima i Teatro Pradillo) . En l’àmbit audiovisual ha participat com actor a la pel·lícula Barcelona 92 de Ferran Ureña i als curtmetratges Ahora no puedo dirigit per Roser Aguilar (Premi Gaudí al millor curtmetratge 2011) i Cargols dirigit per Geoffrey Cowper.
És docent a l’escola Central de Teatre on imparteix les assignatures d’història i teoria del teatre i dramatúrgia. També ha estat docent de dramatúrgia a ESART. Ha participat com assistent de dramatúrgia a “Safari Pitarra” de Jordi Oriol i Josep Pedrals al TNC, i ha estat l’ajudant de direcció de Marilia Samper a Animals de Companyia i a L’Alegria, i de Llàtzer Garcia a L’última nit del món i a Els nens desagraïts. El seu text Soliloquejar amb algú va ser sel·leccionat per l’obrador de la sala Beckett i per l’SGAE per ser traduït a l’anglès, i el seu text Distància ha estat finalista al Premi de teatre Palanca i Roca 2016


email

Roger_torns@hotmail.es

Web

www.rogertorns.com

Telèfon

690655134

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Roger Torns

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat