Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Publicacions: Temes diversos

  • Estat anual de la cultura i les arts 2019.
    Elaborat l'any 2018 pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

    L'informe sobre l'estat de la cultura el 2019 està dividit en tres capítols. El primer inclou set articles, cadascun d’ells signat per un periodista especialitzat en un sector cultural. El segon capítol fa una revisió crítica i en profunditat de la situació de la creació i la cultura a Catalunya durant 2019. El darrer capítol correspon al tradicional recull de dades de l’any de referència o en tot cas les més aproximades cronològicament.
    Estat anual de la cultura i les arts 2019

  • L'equitat en les polítiques culturals. Estudi de casos amb metodologia de recerca participativa.
    L'estudi parteix de la voluntat de Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona d'abordar l'equitat en el marc de l'acció cultural dels ajuntaments. És fruit d'una col·laboració entre el Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els autors són: Nicolás Barbieri i Yunailis Salazar.
    L'equitat en les polítiques culturals. Estudi de casos amb metodologia de recerca participativa.
  • Estat de la cultura i les arts 06-2018. Dimensió social de la cultura.
    Elaborat l'any 2018 pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).
    Informe que realitza anualment del CoNCA sobre l'estat de la cultura a Catalunya. Inclou sis articles d'expeerts que incideixen en la capacitat de transformació de la realitat que pot tenir de la cultura. 
    Estat de la cultura i les arts 06_2018. Dimensió social de la cultura

  • Avaluació de les arts escèniques aplicades. Una proposta metodològica
    Document que es va presentar en el 3r Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades (2017) i que ofereix pautes orientatives sobre com plantejar-se l'avaluació en projectes d'arts escèniques comunitàries.
    Avaluació de les arts escèniques aplicades. Una proposta metodològica
  • Informe sobre el estado de la cultura en España 2016. La cultura como motor del cambio.
    La Fundación Alternativas ha encarregat l’elaboració d’un diagnòstic sobre l’estat de la cultura a Espanya. En l’informe trobarem anàlisis sobre el mercat de l’art, el llibre, la música i el disseny. També hi trobem reflexions sobre polítiques locals, autonòmiques o europees en relació a la cultura o temes com cooperació digital amb Amèrica Llatina o la participació ciutadana i autogestió de la cultura.
    http://www.fundacionalternativas.org/public/storage/publicaciones_archivos/f826abeaa553a2cac49bb8d38c11dae3.pdf
  • Nous entorns de creació i intervenció:Informe-diagnòstic de les arts escèniques aplicades. Informe Informe encarregat per l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades (OAEA) de l’Institut del Teatre, i publicat a principi de 2016, que analitza i contextualitza la situació actual de les entitats i institucions que treballen en l’àmbit de les arts escèniques aplicades a la comunitat, l’educació i la salut, especialment a Catalunya.
    Nous entorns de creació i intervenció_ Informe Diagnòstic de les Arts Escèniques Aplicades (PDF)
    Nuevos entornos de creación e intervención_ Informe Diagnóstico de las Artes Esccénicas Aplicadas (Traducción al español – PDF)

  • Abierto al público: Artes escénicas e inclusión social. La revista Abierto al público s’adreça a programadors d’espais escènics de tot l’Estat espanyol. Aquest número (2015) es centra en la riquesa d’experiències relacionades amb les arts escèniques i persones o contexts diferents. Es fa ressò de l’intens moviment social que es reflecteix en el  creixement de projectes, l’aparició de noves iniciatives i festivals en aquest àmbit, i analitza els reptes i dificultats del sector.
    http://issuu.com/redescena.net/docs/abiertoalpublico2015

  • Inter-Accions. Pràctiques col·lectives per a intervencions a l’espai urbà. Reflexions d’artistes i arquitectes en un context pedagògic col·lectiu. Publicació sorgida d’un procés de recerca interuniversitari amb la voluntat d’afavorir la col·laboració entre les arts, l’arquitectura i l’urbanisme, mitjançant experiències concretes i amb implicació activa de la ciutadania (2014).
    http://www.inter-accions.org/publicacio

  • Policy Handbook on the Promotion of Creative Partnerships. Informe elaborat per un grup de treball de representants dels Estats membres de la Unió Europea (2014), que aborda les maneres de promoure la col•laboració entre la cultura i altres àmbits d’interès social, com ara l’educació, la salut o el món de l’empresa.
    http://ec.europa.eu/culture/library/reports/creative-partnerships_en.pdf

  • The Role of Public Arts and Cultural Institutions in the Promotion of Cultural Diversity and Intercultural Dialogue. Informe elaborat per un grup de treball format per representants dels Estats membres de la UE (2014), que analitza l’aportació que poden fer les institucions culturals públiques en el reconeixement de la diversitat i la promoció del diàleg intercultural a la societat d’avui.
    http://ec.europa.eu/culture/library/reports/201405-omc-diversity-dialogue_en.pdf

  • Quartiers: Les projets participatifs au coeur de la (politique de la) ville. Informe coordinat per Sébastien Gazeau (2012) per encàrrec de la plataforma internacional de projectes de creativitat artística i social ARTfactories/Autre(s)pARTs, i en col·laboració amb altres xarxes franceses i europees, com ara Banlieues d’Europe. S’hi examina la funció social de la cultura i s’hi presenten diverses experiències concretes.
    http://www.artfactories.net/IMG/pdf/QuARTier-_Les_projets_participatifs_dans_politique_de_la_ville-.pdf

  • Creative Intersections. Partnerships between the arts, culture and other sectors. Informe elaborat per Annamari Laaksonen, de la Federació Internacional de Consells de les Arts i Agències Culturals (IFACCA, 2011), per explorar la col•laboració entre artistes i altres sectors (com ara l’educació, la salut o la inclusió social) arreu del món, els seus efectes i les dificultats operatives que pot implicar.
    http://media.ifacca.org/files/CreativeIntersectionsReport.pdf
  • Democratic Culture: Opening Up the Arts to Everyone. Obra del consultor britànic John Holden per al think-tank Demos (2008), que analitza els obstacles que priven bona part de la població de l’accés i la participació activa en la vida cultural i proposa el desenvolupament de polítiques i programes culturals més inclusius.
    http://www.demos.co.uk/files/Democratic_Culture.pdf?1240939425

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x